Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arborele ucigaş de pe DN 22C Cum s-a închis dosarul lui Tucan

ro

23 Feb, 2012 00:00 2417 Marime text
Tucan_-_Jan_Tucan_03.jpgÎn urmă cu aproape cinci ani, un arbore plantat pe marginea DN 22C s-a prăbuşit din senin, strivind maşina în care se afla o familie. Vinovaţii pentru această tragedie nu au fost stabiliţi niciodată şi, deşi rudele victimelor au încercat să găsească pe cineva care să-şi asume responsabilitatea, acest lucru a fost practic imposibil. Rând pe rând, poliţiştii şi procurorii le-au explicat că au un caz fără speranţă. „Încăpăţânaţi", oamenii s-au adresat instanţei de judecată, dar plângerile le-au fost respinse, iar ei au fost obligaţi la plata cheltuielilor de judecată.

Foarte interesant, printre cei care, în opinia rudelor victimelor, ar fi responsabili de tragedie se numără şi numele liberalului Jean Paul Tucan, care se afla la conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa. Liberalul din Năvodari poate însă răsufla liniştit: cazul s-a închis. Controversat pe vremea când cârmuia destinul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, având printre altele ghinionul ca o familie întreagă să piară după ce maşina lor a fost strivită de un copac de pe marginea drumului naţional 22C, în urmă cu mai bine de patru ani şi jumătate, liberalul Jean Paul Tucan a scăpat de stres. Rudele în viaţă ale familiei nimicite de arborele ucigaş au pierdut procesul în care le cereau judecătorilor să-i tragă la răspundere pe responsabili. Hotărârea a rămas definitivă. În procesul respectiv, plângerea era îndreptată împotriva lui Jean Paul Tucan, alături de Gabriela Tudor, dar şi împotriva Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa. De aceeaşi parte mai figurau şi Direcţia Silvică Constanţa - Ocolul Silvic Murfatlar, Florin Velea, din cadrul Ocolului Silvic Murfatlar, dar şi Daniel Niculescu.

Demersurile rudelor în viaţă

Cei care i-au dat în judecată pe angajaţii DRDP sunt Marinela şi Marius Alexandru Ştefan, supravieţuitorii teribilului accident, când un plop bătrân de o jumătate de secol, înalt de 20 de metri şi gros de un metru, s-a prăbuşit peste o Dacie, în care se afla o familie de bucureşteni care veneau la mare. Nenorocirea a avut loc la data de 5 august 2007, pe DN 22C, la ieşirea din Basarabi, pe sensul de mers către Poarta Albă. În urma impactului, Dacia a fost făcută practic una cu pământul, iar vieţile a trei oameni au fost curmate cu brutalitate. Marian şi Florica Olteanu, dar şi fiul lor, Daniel, de şase ani, au murit pe loc. Singurii supravieţuitori au fost fiica familiei Olteanu, Marilena, de 22 de ani, şi soţul ei, Marius Ştefan, de 24 de ani. În urma accidentului, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au deschis o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat. Cu toate cercetările întreprinse de oamenii legii, soluţia a fost una de netrimitere în judecată. Ulterior, aceasta a fost atacată la prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Constanţa, care a confirmat-o. Acelaşi verdict a fost dat şi de către magistraţii Judecătoriei Constanţa, care le-au respins rudelor în viaţă plângerea formulată împotriva hotărârii procurorilor de a nu-i trimite în judecată pe Tucan şi ceilalţi acuzaţi. Hotărârea a rămas definitivă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii