Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ana Maria Trancă, veste proastă pentru Rom Coman SRL, trimisă în judecată într-unul dintre dosarele şefului CJC (rechizitoriu)

ro

13 Nov, 2015 00:00 2402 Marime text
Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a menţinut măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare luate faţă de SC Rom Coman SRL, deferită Justiţiei într-unul dintre dosarele lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 
SC Rom Coman SRL a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Constanţa pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată (două infracțiuni) şi constituirea unui grup infracțional organizat.
 
În rechizitoriu se arată că şeful CJC, „în perioada 2010 - 2012, a efectuat plăți nelegale către RAJDP Constanța în cuantum de 20.254.603,36 de lei, reprezentând contravaloarea unor lucrări de împădurire, fără a fi îndeplinite condițiile impuse prin H.C.J. Constanța nr. 310/2009 și H.C.J. Constanța nr. 402/2009 și fără a exista documente justificative întocmite în condițiile legii“. „La baza achitării presupuselor lucrări de împăduriri efectuate pe raza judeţului Constanța, de la bugetul UATJ Constanța către RAJDP Constanța, au stat mai multe documente contabile emise de inculpații Coman Victor Aurelian și Popa Daniel Dan, administratori ai SC Rom Coman SRL. În data de 16 iulie 2013, inculpații Coman Victor Aurelian și Popa Daniel Dan au cesionat în mod fictiv părțile sociale ale SC Rom Coman SRL către o persoană de condiție socială modestă, analfabetă, cu scopul de a se sustrage de la urmărirea penală“, potrivit rechizitoriului.
 
„În perioada 1.09.2011 - 3.03.2014, inculpații Popa Daniel Dan și Coman Victor Aurelian, în calitate de administratori ai SC Rom Coman SRL, au omis să evidențieze în documentele financiar-contabile ale societății venituri obținute din relațiile comerciale avute cu RAJDP Constanța, în cuantum de 23.786.168,62 de lei, au evidențiat în actele contabile ale SC Rom Coman SRL cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, respectiv cheltuieli cu plata zilierilor, dividende fictive, retrageri de la bancomat, plăți către entități afiliate fără documente justificate, în cuantum total de 20.182.023,62 de lei, şi au executat evidențe contabile duble, folosind înscrisuri, respectiv registre de evidență a zilierilor și «borderouri de plată muncitori zilieri», provocând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum total de 7.672.957,62 de lei, echivalent a 1.710.918,82 de euro“, se mai arată în actul de sesizare a instanţei de judecată.
 
Citeşte şi 
 
15 primari şi viceprimari din Constanţa, audiaţi la Bucureşti într-unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii