Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă în Delta Dunării! Doi turişti s-au rătăcit după lăsarea întunericului. Au intervenit pompierii

ro

03 Dec, 2022 08:18 1037 Marime text
Salvare în Delta Dunării. Foto: ISU Delta TulceaÎn jurul orei 18:45 seara trecută, prin apel la numărul unic de urgență 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea, era anunțat că de către un bărbat că s-a rătăcit împreună cu o altă persoană în zona localității Maliuc din Delta Dunării și din cauza întunericului nu s-au mai putut orienta pentru a se întoarce la locația unde erau cazați. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Delta Tulcea, Daniel Năstase, un echipaj din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan a plecat către zona indicată de apelant cu o ambarcațiune SMURD, iar concomitent a fost solicitat și sprijinul SVSU Maliuc pentru a sprijini misiunea de căutare, fiind astfel acoperită o zonă mai mare. 

„După aproximativ 2 ore de la primirea apelului, cele două persoane au fost găsite într-o zona greu accesibilă pentru ambarcațiuni, fiind izolați pe un teren cu stuf și sălcii. 

Din fericire cei doi bărbați nu au suferit vătămări. 
După evaluarea stării de sănătate, au fost transportați înapoi la locul de cazare în siguranță“ - a mai precizat Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea.


Cei doi bărbați sunt turiști, din județul Covasna și sunt în vârstă de 45 respectiv 65 de ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii