Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Alertă în București! O garnitură de metrou s-a oprit între stațiile Basarab și Grivița. Călătorii, evacuați prin tunel (GALERIE FOTO)

ro

05 Apr, 2022 09:05 1510 Marime text
Garnitură de metrou oprită între stații în București. Foto: ISU BIFEste alertă în București în această dimineață după ce o garnitură de metrou s-a oprit între stațiile Basarab și Grivița.

Potrivit ISU București-Ilfov, călătorii vor fi evacuați pe tunel către stația Basarab, pe o distanță de aproximativ 200 m.

„La fața locului acționează Detașamentul Special de Salvatori, două echipaje SMURD, patru autospeciale de pompieri și salvatori Metrorex. Nu sunt persoane rănite“ - au mai precizat reprezentanții ISU București-Ilfov.

Pentru ca evacuarea să fie efectuată în condiții de siguranță linia a fost deconectată de la electricitate. 

Evacuarea se face sub coordonarea echipelor de pompieri. 

UPDATE: 

Au fost evacuate 276 de persoane. Nu au fost probleme medicale

UPDATE: Oficial de la Metrorex

 „Astăzi, 5.04.2022, la ora 7:51, pe Magistrala 4 între staţiile de metrou Griviţa şi Basarab, s-a produs o defecţiune la trenul de metrou. Călătorii aflaţi în tren au fost anunţaţi cu privire la deranjament şi vor fi debarcaţi prin tunel, cu ajutorul personalului Metrorex, în condiţii de siguranţă şi îndrumaţi pentru continuarea călătoriei. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară pe celălalt fir de mers în sistem pendulă", precizează Metrorex. .

UPDATE: Oficial de la DSU 

În această dimineața, ca urmare a unei defecțiuni tehnice la o garnitură de tren, mai multe echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF) au intervenit pentru evacuarea persoanelor din subteran, între stațiile de metrou Grivița și Basarab.

Rama de metrou s-a oprit la aproximativ 200 m de intrarea în peron, astfel încât a fost nevoie de intervenția pompierilor militari, a personalului Metrorex, dar și a polițiștilor și jandarmilor din capitală, pentru evacuarea în siguranță a călătorilor.

Pentru preîntâmpinarea oricăror situații nedorite, cele 276 de persoane din garnitura de metrou au fost evacuate și conduse în siguranță în stația de metrou Basarab.

Intervenția promptă și profesionalismul echipelor de intervenție au condus la succesul misiunii, toate persoanele fiind în siguranță și fără a avea nevoie de asistență medicală.

Peste 40 de pompieri din cadrul ISUBIF au intervenit cu echipamentele specifice de intervenție în subteran intrate în dotarea pompierilor din capitală, patru autospeciale de stingere, două ambulanțe SMURD și Detașamentul Special de Salvatori. 

Sursa foto: ISU București-Ilfov
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii