Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agentul beat mort a demisionat pentru a nu fi dat afara

ro

31 Oct, 2009 00:41 8216 Marime text

politist_sursa_www.realitatea.net.jpgRuşinea poliţiei constănţene

Agentul Florin Barbu, din cadrul Postului de Poliţie Dobromir, surprins la volan rupt de beat, şi-a înmânat, spăşit, demisia, în cursul zilei de ieri, înainte ca membrii Consiliului de Disciplină să-l dea afară din poliţie. „Omul legii" şi-a compromis locul de muncă, după ce a fost prins pe picior greşit pentru a treia oară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa (IPJ), subinspectorul Radu Croitoru, „în urma evenimentului petrecut joi seară, a fost declanşată cercetarea prealabilă în cazul agentului de poliţie Florin Barbu, iar în cursul zilei de ieri, acesta s-a prezentat la sediul IPJ Constanţa, în faţa Consiliului de Disciplină, care i-a pus în vedere şi abaterile anterioare. Agentul şi-a prezentat demisia din forţele Ministerului Apărării şi Internelor". Poliţiştii spun că în asemenea cazuri toleranţa este zero, iar dacă agentul nu ar fi demisionat de bunăvoie, ar fi fost oricum eliberat din funcţie.

Agentul Barbu a călcat strâmb a treia şi ultima oară

„Omul legii" avea ceva vechime în forţele poliţiei. A servit o bună perioadă Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Constanţa, iar în vara anului 2008 s-a transferat la IPJ, unde a servit, până ieri, Postul de Poliţie Dobromir. Poliţiştii spun că nu este pentru prima dată când agentul face de ruşine tagma pe care o reprezintă. „A mai avut o abatere de genul ăsta. Nu avea dreptul să conducă maşina poliţiei. Vom face toate cercetările şi vor fi luate cele mai drastice măsuri împotriva lui", a declarat şeful Poliţiei Băneasa, comisar-şef Vasile Mărcuţă, în seara incidentului.

Beat, cu maşina în şanţ

Potrivit oamenilor legii, pe 28 august 2008, agentul Florin Barbu a fost surprins, în Valu lui Traian, matolit, în dreptul maşinii sale personale, care ajunsese într-un şanţ de pe marginea drumului. Poliţistul a fabricat atunci o adevărată poveste despre cum a ajuns maşina în şanţ şi de ce era băut.

Numele său, implicat într-o reţea infracţională

Se pare că agentul Florin Barbu este un personaj controversat, întrucât, pe 24 martie, a fost implicat într-un scandal de proporţii, legat de trecerea ilegală a frontierei. Poliţistul a fost acuzat că face parte dintr-o reţea infracţională româno-bulgară, care ajuta cetăţenii bulgari cu interdicţie de a părăsi graniţele ţării, să pătrundă ilegal pe teritoriul României. La momentul respectiv, ancheta a fost instrumentată chiar de foştii săi colegi de la IJPF, iar poliţistul Florin Barbu a fost cercetat penal pentru constituirea unui grup infracţional. Magistraţii au decis, la acea dată, ca cercetările să continue cu suspectul în stare de libertate.

Caricatură cu epoleţi

Potrivit poliţiştilor din cadrul IPJ Constanţa, Florin Barbu nu se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, joi noaptea, când a fost descoperit de jurnalişti beat mort, în uniformă, dormind la volanul maşinii de poliţie, parcată pe o stradă din localitatea Lespezi, deşi acesta a declarat, cu nonşalanţă, că avea o problemă de rezolvat şi că se deplasa la o intervenţie. De altfel, poliţistul nici nu a recunoscut că a băut, cu toate că etilotestul Drager la care l-au supus poliţiştii de Frontieră a indicat valoarea de 0,81mg/l alcool pur în aerul expirat. La o valoare atât de ridicată, poliţiştii spun că bărbatul era aproape de comă alcoolică şi se miră cum de nu a fost implicat în vreun accident de circulaţie. El a fost escortat la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge. Poliţiştii au deschis o anchetă, iar colegul lor este cercetat penal pentru conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Solidaritate la Postul de Poliţie Dobromir

Şeful Postului de Poliţie Dobromir este în concediu medical, încă dinainte de producerea incidentului, iar un agent din cadrul postului, care nici măcar nu a avut bunăvoinţa de a se recomanda, contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere din partea poliţiei pe care o servea Florin Barbu, a fost solidar cu colegul său şi a vrut să păstreze tăcerea, îndrumându-ne către purtătorul de cuvânt, pentru informaţii. Greşeala lui Barbu reiterează „lista neagră" a poliţiştilor constănţeni.

Poliţistul beat de la Secţia 2 care a ucis un pieton

Imaginea oamenilor legii a fost pătată, pe 17 iunie, de agentul-şef Nicolae Norel Munteanu, lucrător al departamentului Siguranţă Publică, din cadrul Secţiei 2 Poliţie Constanţa. Poliţistul s-a urcat, rupt de beat, la volanul maşinii personale, a condus cu peste 100 km/oră, după cum au apreciat la acea dată martorii, şi a omorât un pieton, în staţiunea Mamaia. După impact, la sosirea autorităţilor şi a mass-media, agentul-şef s-a refugiat într-un autoturism de poliţie de la Rutieră şi a refuzat să dea ochii cu presa, pentru a oferi un punct de vedere. „Omul legii" a fost convins, cu greu, să sufle în etilotestul Drager, iar rezultatul a fost scandalos. Poliţistul avea o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. A doua zi, după producerea accidentului mortal, agentul-şef Munteanu şi-a prezentat demisia din forţele de poliţie. Ancheta pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice s-a finalizat, ulterior, cu cercetarea în stare de libertate a poliţistului, care, în ochii magistraţilor constănţeni, nu a reprezentat un pericol public, deşi s-a urcat beat la volan şi a omorât un om.

Cazul agentului de la Dobromir care a pus în „sharing" documente clasificate

Cel mai inofensiv dintre poliţiştii de pe „lista neagră", agentul Răzvan Marinescu, din cadrul postului de poliţie Cumpăna, a pus, fără să îşi dea seama, documente clasificate, în „sharing" la oDC. Secretele poliţiei au ajuns pe internet, la un click distanţă de atenţia publicului larg. Ancheta deschisă în acest caz l-a inclus şi pe tatăl acestuia, comisar-şef Corneliu Marinescu, din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, după ce oamenii legii au ridicat, în urma percheziţiilor domiciliare la adresele celor doi poliţişti, o unitate centrală şi mai multe CD-uri. Cei doi sunt cercetaţi penal pentru folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi neglijenţă în păstrarea secretului de stat.

Scandalul de corupţie care a decimat Rutiera

În capul „listei negre" se află cei 39 de poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, implicaţi în scandalul de corupţie din vară, care au compromis iremediabil imaginea poliţiei constănţene şi i-a scăzut dramatic credibilitatea. Cea mai mare parte a suspecţilor a fost acuzată că şi-ar fi încălcat, în repetate rânduri, atribuţiile de serviciu în scopul favorizării unor persoane şi că şi-ar fi traficat influenţa în schimbul unor foloase necuvenite, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale. Poliţiştii sunt cercetaţi pentru luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, folosirea în mod direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi fals intelectual. La momentul de faţă, ancheta stagnează, întrucât, nici până în ziua de astăzi, procurorii constănţeni nu s-au decis dacă să trimită sau nu dosarul la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dumitru 11 May, 2010 10:43 nu e nimic nou sub soare!!!! actualii POLITISTI sunt copiii/rude/ nepoti etc.fostilor MILI(TIENI)...
  • surmelis argentina pusa 02 Nov, 2009 10:52 Am observat ca in multe articole si multi comentatori pe NET acuza drastic SECURITATEA STATULUI,dar nu se face nici o referire si nici o incriminare fata de activitatea ,mai mult sau mai putin secreta a societatilor care se ocupa de PAZA SI GARDA sau PAZA SI PROTECTIE PERSOANE ,care sunt dotate cu APARATURA SOFISTICATA de tipul celei folosite obligatoriu de adevaratii securisti ai tarii. Se pare ca GUVERNUL LIBERAL TARICEANU a facilitat privatizarea SECURITATII STATULUI ROMAN prin infiintarea a mii de firme de PAZA SI PROTECTIE. Asa ca,inainte de a aduce acuze SECURISTILOR ADEVARATI ai Romaniei, VERIFICATI identitatea, calificarile profesionale si aparatura folosita de NOII SECURISTI. Acum orice INFRACTOR isi poate infiinta o firma de PAZA SI PROTECTIE ,care de fapt sa fie un paravan pentru SPIONAJUL POLITIC,SOCIAL, care sprijina RAZBUNAREA SI RASTURNAREA DE EVENIMENTE in interes personal si colectiv restrans. BOSTAN MARIUS -proxenet si traficant de droguri,devine POLITIST DE FRONTIERA datorita LIBERALULUI IONEL CHIRITA ,fost primar liberal al orasului Harsova de Constanta ,isi deschide o firma de PAZA SI GARDA impreuna cu un FOST POLITIST venit din tara si impreuna supravegheaza INTERNETURILE ,TELEFOANELE SI MISCARILE DIN APARTAMENTE SAU CASE (TERMOVIZIUNE PRIN INTERNET) a locuitorilor orasului HARSOVA DE CONSTANTA.
  • surmelis argentina pusa 01 Nov, 2009 11:18 BOSTAN MARIUS din orasul Harsova de Constanta ,traficant de droguri si proxenet devine POLITIST DE FRONTIERA si asociat cu un fost politist la o societate de PAZA SI GARDA pe toata suprafata orasului cu aprobarea primarului orasului,d-l TUDOR NADRAG si Consiliului Local in frunte cu d-l liberal IONEL CHIRITA .
  • el 31 Oct, 2009 21:37 dnii de la cdre din cta au toata vina cu bulangiu asta, didele nu ti-e rusine
  • surmelis argentina pusa 31 Oct, 2009 12:14 Daca si Politia Rutiera Constanta o fi plina de proxeneti ,hoti si traficanti de droguri necondamnati,cum este Politia de Frontiera Harsova de Constanta ,ce pretentii aveti ??? La angajarea politistilor trebuie sa se ia in consideratie ,activitatea acestora in viata civila , in ultimii 10 ani.
  • justitiarul 31 Oct, 2009 08:02 Daca acest politai rural este rusinea politiei, Constantinescu,ditamai presedinte CJC ce este? Dar politicianistii corupti ce sunt? Dar impertinentul Stolojan care emite ipoteza ca romanii s-ar putea sa primeasca pensiile si salariile reduse ,ce este? De ce nu propune sa se confiste conturile bancare ale jefuitorilor Romaniei?Fata de ticalosiile care se petrec in prezent,i se face o prea mare cinste acestui betivan oarecare.Si Porcusor Constantinescu a adormit la volan si n-a avut demnitatea politistului care si-a dat demisia.