Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adolescent dus la spital, după ce a fost bătut de trei tineri într-un autobuz. Cum s-a produs evenimentul

ro

14 Jan, 2023 14:36 1637 Marime text
Conflict, foto: pexels
Un adolescent a ajuns la spital, după ce a fost bătut de alţi trei adolescenţi, într-un autobuz din oraş. 

Minorul agresat s-a deplasat la o unitate medicală, iar ulterior, acestuia i-a fost adus la cunoștință, în prezența unui părinte, faptul că are dreptul să depună plângere prealabilă sub aspectul săvârşirii infracțiunii de loviri sau alte violențe, conform art. 193 din Codul Penal, precum și termenul pentru introducerea plângerii prealabile., transmite IPJ Argeș. 
 


Oficial de la IPJ Argeș 

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitor la agresarea unui minor, de către alți minori, într-un mijloc de transport în comun, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș este abilitat să comunice următoarele: 

În seara zilei de 13 ianuarie a.c., polițiștii piteșteni au fost sesizați cu privire la o stare conflictuală care ar fi avut loc într-un mijloc de transport în comun.

La fața locului au intervenit polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, care au identificat pe cei implicați.

Din primele verificări s-a stabilit că un minor, de 16 ani, ar fi fost agresat de alți minori, cu vârste între 16 și 12 ani, toți cei implicați fiind dintr-o localitate limitrofă față de municipiul Pitești.

Minorul agresat s-a deplasat la o unitate medicală, iar ulterior, acestuia i-a fost adus la cunoștință, în prezența unui părinte, faptul că are dreptul să depună plângere prealabilă sub aspectul săvârşirii infracțiunii de loviri sau alte violențe, conform art. 193 din Codul Penal, precum și termenul pentru introducerea plângerii prealabile.

De asemenea, tot în cursul serii, părinții celorlalți 4 minori implicați au fost invitați la sediul poliției.

În urma verificărilor, aceștia au fost sancționați contravențional ca urmare a nesupravegherii minorilor, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 1.400 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială.

De asemenea, față de cei 4 minori a fost dispusă amprentarea și fotografierea, în vederea introducerii în bazele de date ale Poliției.



Aspecte legale:

Legislația penală prevede o serie de infracțiuni, având pedepse și măsuri preventive diferențiate în funcție de gradul de pericol social, iar pe lângă necesitatea existenței la dosar a probelor, sunt impuse  unele condiționări.

Astfel, în cazul săvârșirii unor anumite infracțiuni (spre exemplu, infracțiunile de loviri sau alte violențe, distrugere, sau cea de amenințare), punerea în mișcare a acțiunii penale este condiționată de formularea plângerii prealabile.

Termenul pentru introducerea plângerii prealabile este, conform art. 296 din Codul de Procedură Penală, de ,,3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii