Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor economice, la Tulcea

ro

22 Nov, 2021 15:18 802 Marime text
  • Polițiștii din cadrul IPJ Tulcea au desfășurat acțiuni cu scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor economice specifice stării de alertă ce se află în vigoare pe teritoriul României.
Au fost aplicate șapte amenzi, în valoare de 15.000 de lei.

Oficial de la IPJ Tulcea

La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au desfășurat o acțiune pe raza localităților Tulcea, Niculițel și Isaccea, în vederea descoperirii, prevenirii și combaterii infracțiunilor economice specifice stării de alertă actuale; în domeniul comerțului cu mărfuri, în general și al comerțului cu produse de panificație, în special, precum și prevenirea/limitarea răspândirii noului coronavirus și reducerea efectelor asupra populației.
 
Polițiștii au efectuat controale la 10 societăți comerciale, un târg și 4 producători agricoli.
 
În cadrul activităților, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei, din care 3 sancțiuni la O.U.G. nr.28/1999, în valoare de 13.000 de lei pentru nerespectarea operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale; o sancțiune la Legea nr. 252/2003 privind regimul registrului unic de control, în valoare de 2000 de lei și 3 sancțiuni la Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu avertisment, deoarece sunt incidente prevederile Legii nr.270/2017(Legea prevenției).

De asemenea, polițiștii au confiscat 929,5 lei, sumă neînregistrată în aparatul de marcat cu memorie fiscală, se arată în document.                                      

Menționăm faptul că astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, având scopul de a preveni și combate atât infracțiunile la domeniul economic, cât și infectarea cu noul coronavirus.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii