Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

10 intervenții ale salvatorilor montani, astăzi, pe pârtiile din Poiana Braşov. Numărul cazurilor la care au intervenit de la începutul sezonului

ro

12 Feb, 2022 21:49 1547 Marime text

Multe incidente în a doua parte a zilei. 


Astăzi, 12.02.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina în 10 cazuri. Trei au fost predate echipajelor SAJ/SMURD venite in sprijin, pentru a fi transportate catre unitatile spitalicești.


O persoana care a părăsit voluntar domeniul schiabil a cazut intr-o groapa, lovindu-se de o piatra. Alta persoană, plecată să se plimbe pe Drumul Serpentinelor de pe Tampa, a rămas blocată din cauza stratului de zapada înghetat. Salvatorii montani i-au montat o pereche de snowlineri pe incaltari, pentru a putea fi evacuata, transmite Salvamont Poiana Brașov. 



De asemenea, mai vorbim și de o persoana in stare de ebrietate, care a trebuit coborată din zona superioară a Masivului Postavaru, după oprirea instalatiilor de transport pe cablu.


De la inceputul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit in 255 de cazuri, totalizand 277 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit sa fie evacuate.

 

Pârtiile sunt destinate exclusiv practicantilor de schi sau snowboard.

Este interzisa folosirea dispozitivelor de alunecare improvizate (saci de nailon, plasticuri), saniilor, dispozitivelor de alunecare omologate, dar care nu pot fi folosite pe partiile de schi (biciclete sau trotinete pentru zapada), precum si combinarea unor sporturi cum este cazul speedfly-ului.

Dati dovada de responsabilitate in practicarea sporturilor montane de iarna, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jurul vostru!, precizează Salvamont Poiana Brașov. 

 



Sursa foto: Facebook/ Salvamont Poiana Brasov 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii