Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai puţini alegători la Constanţa Au fost publicate listele electorale pentru europarlamentare

ro

12 May, 2014 00:00 2700 Marime text
Au fost făcute publice listele electorale permanente pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Acestea sunt întocmite de primarii localităţilor aferente fiecărui judeţ din România, sunt realizate în baza datelor şi a informaţiilor cuprinse în Registrul Electoral şi cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea respectivă.

Potrivit unei informări publice realizate de Autoritatea Electorală Permanentă, la data de 24 aprilie 2014 erau înregistraţi 18.300.376 de cetăţeni români cu drept de vot, iar listele publicate pentru alegerile din 25 mai arată că există doar 18.258.509 cetăţeni cu drept de vot. Constatăm, astfel, o scădere semnificativă a numărului de alegători, înregistrându-se cu 14.867 cetăţeni cu drept de vot mai puţin.
Această diferenţă este explicată de Autoritatea Electorală Permanentă prin operaţiunile curente efectuate de primari în registrul electoral aferent localităţilor conduse de aceştia şi prin importul de date programat de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI.
În total, în judeţul nostru s-a înregistrat o scădere a numărului de persoane cu drept de vot cu 451 de persoane. În municipiul Constanta există o diferenţă de 165 de persoane cu drept de vot, municipiul Medgidia poziţionându-se pe locul doi, cu 42 de persoane în minus pe lista alegătorilor. În top 3 intră şi municipiul Mangalia, cu 33 de alegători mai puţin.
În Ovidiu, s-a înregistrat o scădere de 23 de persoane cu drept de vot, în Hârşova, 14, iar în Albeşti, Aliman, Băneasa şi Năvodari, 9. Lista continuă astfel: Cernavodă - cu 8 alegători mai puţin, Mihai Viteazu - cu 7 alegători mai puţin, Crucea, Negru Vodă, Techirghiol, Pantelimon, Topalu şi Tortoman - cu 6 alegători mai puţin, Amzacea, Cobadin, Cogealac, Comana, Corbu şi Ghindăreşti - cu 5 alegători mai puţin, Independenţa, Limanu, Eforie şi Saraiu - cu 4 alegători mai puţin, Cerchezu, Grădina, Istria, Lipniţa, Mereni şi Poarta Albă - cu 3 alegători mai puţin, Adamclisi, Ciocîrlia, Deleni, Fântânele şi Topraisar - cu 2 alegători mai puţin, Bărăganu, Castelu, Ghirnogeni, Cuza Vodă, Dumbrăveni, Gârliciu, Ion Corvin, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Murfatlar, Pecineaga, Seimeni şi Vulturu - cu un alegător mai puţin.
Deşi media generală arată o scădere a numărului de alegători, există şi localităţi în care s-a înregistrat o creştere uşoară a acestui număr. Astfel, în Valu lui Traian vor fi cu 27 mai mulţi alegători, în Cumpăna, cu 22, iar în Lumina, cu 17. La Agigea, numărul cetăţenilor cu drept de vot a crescut cu 14 persoane şi lista continuă astfel: Mircea Vodă - +5, Târguşor - +4, 23 August, Horia şi Tuzla - +3, Ciobanu, Saligny şi Vâlcele - +2, Ostrov, Peştera, Săcele şi Şiliştea - + 1.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii