Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zdrăngănit de cătuşe-n PDL

ro

12 Jan, 2011 01:58 2786 Marime text
anamaria-funda.jpgLupta asumată a preşedintelui Traian Băsescu împotriva corupţiei începe să dea roade cu mult înainte de termenul de şase luni preconizat de şeful statului la sfârşitul anului trecut. Dovada există ... Coincidenţă sau nu, chiar la Constanţa, judeţ în care a copilărit şi trăit şeful statului. Vestea arestării lui Eugen Bogatu pentru favorizarea infractorului în cazul UCM Reşiţa, dosar în care se vorbeşte că apare şi numele lui Ioan Bălan, directorul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, dar şi al senatorului PDL Mircea Banias, a încins spiritele. Îmi permit să-mi imaginez însă reacţia lui Eugen Bogatu (numele său sugestiv îmi apare ca o coincidenţă stranie, deloc fericită pentru domnia Sa) atunci când s-a văzut încătuşat: „Se îngroaşă gluma!", şi-o fi spus fostul vameş constănţean, cel care în urmă cu două săptămâni declara foarte sigur că nu are nicio implicare în acest dosar, că nu a fost chemat niciodată la DNA şi nici nu a făcut vreodată afaceri cu Banias sau Bălan. Fidel principiului „Nici usturoi nu am mâncat, nici gura nu-mi miroase"... Dar iată că procurorii anticorupţie au început să-şi desfunde nasul şi să aibă un miros mai fin... Concluzia? 29 de zile după gratii pentru Bogatu din vamă!

Coincidenţe sunt la tot pasul în afacerea UCM Reşiţa. Contextul alegerilor din PDL Constanţa este una dintre acestea. Povestea „înscenării" de către un coleg furios de partid a căzut din start şi a fost negată şi de senatorul Mircea Banias. În schimb, nu putem trece cu vederea momentul mai mult decât potrivit (pentru contestatarii liderului PDL de Constanţa) în care acest scandal a ieşit la suprafaţă. Totodată, nu putem ignora legătura vădită între guvernarea portocalie şi carnetul de partid de aceeaşi culoare al lui Banias. În vreme de pace, cu PDL la putere, povestea înscenării e cam greu de digerat. Şi, atunci, voi folosi şi eu aceleaşi expresii utilizate de senatorul PDL. Asta, pentru că nici eu nu înţeleg de ce numele domnului Banias a fost amestecat în această chestiune. De ce justiţia, care se află în plină reformă realizată de Executivul Boc în colaborare strânsă cu preşedintele Băsescu ar face ca primă victimă un senator... - coincidenţă (din nou?!) - PDL? Sunt întrebări la care nici Mircea Banias nu are, momentan, un răspuns. Cert este că senatorul l-a luat pe „NU" în braţe la fel ca ... Eugen Bogatu. Ca atare, NU are nicio legătură cu persoanele implicate în dosar, NU a vorbit în viaţa sa cu niciuna dintre ele, NU i-a solicitat nimeni niciun fel de sprijin pentru a interveni pe lângă autorităţi şi nici NU ar face aşa ceva vreodată.

Cum dosarul UCM Reşiţa pare a fi prioritar pentru procurorii DNA, dată fiind repeziciunea cu care au fost operate arestările persoanelor implicate, cu toţii ne întrebăm: cine urmează? Paradoxal şi cu atât mai lăudabil pentru preşedintele Băsescu, printre primele victime ale luptei sale împotriva corupţiei se numără persoane strâns legate de organizaţia partidului care l-a susţinut în alegeri. Oricum, se aude zdrăngănit de cătuşe. Nu ştiu exact pentru cine. Dar se aude.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alex 12 Jan, 2011 15:07 In acest dosar au fost operate doar arestari preventive si nici un potential inculpat nu a fost condamnat pe procedura de fond. Este vesnica mizerie din justita romaneasca. Hai sa terfelim in mizerie numele inor oameni, sa ii arestam cateva luni si eventual la judecata pe fond ( singura care conteaza de fapt ) sa reiasa ca de fapt nu sunt vinovati si totul a fost o mascarada penibila care a ruinat potentialul unor oameni complet nevinovati din punct de vedxere legal ( pana la pronuntarea pe fond ). Asta este departe de a fi o justitie functionala si nu cred ca presedintele merita laude pentru asa ceva ( dupa cum incercati sa exprimati in articol ). Cu ce era pericol public Eugen Bogatu, mai ales ca a fost suspendat din functia publica ocupata? Ce putea sa mai faca el? De ce este necesar sa zaca in acele celule mizere? Nu il cunosc pe Eugen Bogatu dar toata ,mocirla asta tipic romaneasca imi provoaca o teribila scarba. Judecati oamenii pe fond dragilor, iar daca dupa ultima forma de apel finalizata se dovedeste ca au gresit este corect sa isi ispaseasca pedeapsa. In rest va doresc : " Sa traiti bine "
  • Clopotarul de serviciu. 12 Jan, 2011 11:39 PENTRU CINE BAT CLOPOTELE ?! In PDL clopotele au inceput sa bata in dunga,semn de moarte si inmormantare.Pentru cine sau pentru ce,Dumnezeu stie.Dumnezeul nostru,al tuturor si,cred eu, dumnezeul LOR.Istoria lui Cain si al lui Abel se rescrie astazi cu litere portocalii care devin vinetii de atata rautate.Cei 21 de ani de crime economice,culturale si sociale,dictate de crimele politice,incep sa se razbune.Se vor scoate in continuare dosarele de la dospit ale marilor ICŞI sau IGRECI ?! MARI se dau doar ei înşişi,istoria va demonstra ulterior micimea insignifianta a staturii lor politice ,de marionete manevrate din spate,din dos,de jos,de sus si din toate celelalte pozitii kamasutrice ale politicii autohtone.Se ascut limbi înveninate,se ridică săbii şi vor începe să cadă capete,lupta politică se ascute,cătuşele zdrăngăne şi zornăie pe fondul tentaţiilor ameţitoare şi ameninţătoare totodată, pe care Puterea le flutură prin faţa acestor gladiatori îmbătaţi de iluziile care se pot sfârşi,din păcate pentru ei şi din fericire pentru noi, mai devreme de 2 ani...Bucurie mare în unele tabere,tristeţe neagră în altele,unii sapă cu osârdie la groapa celorlalţi şi bat clopotele în dungă,alţii afişeză o morgă de seniori politici şi nu se lasă ,sub nici o formă,împinşi în mormântul politic care li se pregăteşte. Până si mass-media,ULTIMA SPERANŢĂ,cade în plasa acestei opere politice DE DOUĂ PARALE şi îşi manifestă partizanatul faţă de o grupare sau alta de ciocli politici,roşii,portocalii sau galbeni ,care sapă de zor la groapa comună in care vom fi aruncaţi NOI TOŢI! PENTRU CINE BAT CLOPOTELE ? VIITORUL CUI SUNĂ AMENINŢĂTOR ? ÎN JURUL CUI SE STRÂNGE LAŢUL ? LA MÂINILE CUI ZDRÂNGĂNE CĂTUŞELE ? Toate aceste întrebări şi multe altele din aceeaşi gamă sumbră au un singur răspuns care nu este numele unuia sau altuia dintre oamenii autointitulaţi politici. Raspunsul poate fi,ION,VASILE,GHEORGHE, NICOLAE, etc., multiplicat de peste 20 de milioane de ori...Toată această tevatură cu iz morbid,se constituie într-o avanpremiera a unui viitor(destul de apropiat...)care poate părea fictiune,la prima vedere.Ceva mult mai rău ni se pregăteşte!Mult prea mult curaj au CEI care ne sapă groapa,fără să le fie teamă că vor cădea EI înşişi în ea !Oricum,EI sunt mult mai aproape de CEI care diriguiesc destine,nu atât individuale sau de grup,cât naţionale... Apropo,îşi mai aminteşte cineva în ce situaţii nu se mai organizează alegeri ??????????????????????