Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tu dai eu închid ochii. Politică de partid sau a celui așezat temporar pe un scaun de șef la stat

ro

24 Dec, 2020 00:00 3507 Marime text

Acum câțiva ani, mulți este drept, unul dintre oamenii cunoscuți ai Constanței îmi spunea: „În România cele mai bune afaceri se fac cu statul”.
 
Nefiind implicat în niciun fel de învârteli de acest gen nu prea înțelegeam ce îmi spunea.
 
Cu vremea am întâlnit tot mai des, și mai des, astfel de situații.
 
Și mai zilele astea mi-am adus aminte iar de ce îmi spunea omul nostru din Constanța.
 
Un comunicat al DNA-Serviciul Timișoara ne anunța că a trimis în judecată un consilier de la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Caraș-Severin (instituție care gestionează finanțările europene din agricultură în plan județean) pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.
 
Cum lucra omul nostru de la Caraș:
 
În contextul efectuării unui control, inculpatul i-ar fi cerut unui agricultor (martor în cauză) suma de 5.000 de euro, reprezentând jumătate din banii pe care agricultorul trebuia să îi primească drept ultimă tranșă de plată în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene prin măsura „Tânărul Fermier”.
 
În schimbul banilor, acest salariat al statului s-ar fi angajat să aprobe decontarea ultimei tranșe de 10.000 de euro, iar în plus, a lăsat să se înțeleagă că, în caz de refuz, va face demersuri ca instituția să considere că proiectul nu a fost implementat, ceea ce ar fi obligat agricultorul să restituie toți banii pe care îi primise anterior în cadrul proiectului.
 
Problemele de aici încep!
 
Agricultorul nu a suportat un asemenea afront și l-a „dat în gât” pe cel ce vroia să se înfrupte din munca lui cea ce nu se mai termină niciodată.
 
Pentru că funcționarul statului, pe post de hoț angajat la stat, nu știe că agricultorul nu are liniște până nu duce recolta în hambar.
 
Și că și acolo trebuie să o păzească tot de distrugători: de la șoriceii, mici, mici de tot, până la hienele cele mari care lucrează, în haită, la stat.
 
Iar el trebuie să muncească pentru el, pentru familia lui, pentru salariații lui, pentru creditele lui, și mai ales pentru hoții, care-l jefuiesc continuu.
 
Angajați la stat pentru ei și pentru alții. Pentru partidele care l-au trimis acolo și pentru cei ce reprezintă partidele ce l-au trimis acolo.
 
În dauna celui ce muncește cinstit. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii