Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pofta de Boc

ro

04 May, 2011 02:34 2356 Marime text
anamaria-funda.jpg

3-2. După ce arbitrul a fluierat startul jocului în PDL, Vasile Blaga pornea cu prima şansă la Constanţa. Doi parlamentari, plus proaspătul preşedinte îşi puseseră iscălitura pe moţiunea „Buldogului", în vreme ce alţi doi deputaţi, recent învinşi în scrutinul electoral intern, încercau să salveze ce mai putea fi salvat prin apropierea de Emil Boc. Adăugăm la acest rezultat şi exaltarea sălii la sosirea lui Blaga la malul mării şi decizia părea că este deja luată. Numai că, în politică, precum în viaţa de zi cu zi, dar mai cu seamă printre simpatizanţii PDL, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg.

Primarii democrat-liberali, puţini la număr (e drept), neglijaţi, minimalizaţi sau chiar ameninţaţi de Mircea Banias şi de Maria Stavrositu în ziua votului din partid, au răsturnat toate calculele politice pe ultima sută de metri şi au influenţat puternic balanţa. Acum, cu muşchii umflaţi şi încordaţi, primarii vor să-şi arate importanţa şi la Convenţia Naţională. Dacă la începutul meciului cei mai mulţi povesteau în faţa auditoriului istorii despre şpriţurile cu Blaga, lipsa de fonduri şi nevoia de un lider care să facă şi ceva ordine, nu numai reforme, la pauză, primarii s-au răzgândit. „Păi vâslim împotriva curentului?", murmurau edilii pe holurile Teatrului Oleg Danovski, în vreme ce jumătate de Cabinet Boc îşi prezenta „succesurile" pe scenă. Aşa se face că revoluţionarii lui Blaga au devenit, instant, mieluşeii lui Boc.

Cu bune, cu rele, Organizaţia Judeţeană a PDL Constanţa va trimite 33 de delegaţi la Convenţia Naţională. Oficial, partidul va lua o decizie în Colegiul Director şi se va vota conform voinţei „populare". Neoficial însă, care cum îi convine şi îi cade mai bine. În privinţa celor patru parlamentari, nu ne aşteptăm la „trădări". Maria Stavrositu râvneşte o continuare de interimat la filiala municipală - obiectiv posibil doar cu Boc preşedinte şi după 14 mai. Deputatul Zanfir Iorguş, puţin stingher după ratarea postului de prim-vicepreşedinte, joacă aceeaşi carte. Senatorul Banias e în offside de ceva vreme, iar parlamentarul Constantin Chirilă speră ca un nou lider la centru să-i dea mână liberă să reformeze filiala de la malul mării. Cine va fi polul de greutate la Constanţa? Preşedintele? Primarii... parlamentarii? Vor pofti cu toţii, la sfârşitul zilei, pofta de Boc?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii