Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mos Nicolae si tolba electorala

ro

03 Dec, 2009 20:29 1968 Marime text
editorial-anca-chicu-01.jpgCe noroc pentru copiii care, de Moş Nicolae, nu au altă bătaie de cap decât să deschidă cadourile... Bineînţeles, asta dacă au ce deschide. Cei mai măricei, care au trecut de mult de prima copilărie şi de 18 ani, primesc un alt cadou, adică un drum la secţia de votare. Ulterior, după ce voturile se vor pune unul peste altul, toţi vor oferi, nu neapărat cu voia lor, un cadou şi mai mare, aşa, ca pentru cinci ani, pentru unul dintre candidaţi.

Acum mai rămâne de văzut şi câţi români chiar vor dori să contribuie la acest cadou. În primul tur de pe 22 noiembrie, hai să spunem, aşa, în medie, 50% dintre persoanele cu drept de vot au mers să dea cu ştampila. Cam puţin, ce-i drept, însă, de ce nu, poate Moşul, tot trecut prin viaţă, rezolvă şi problema asta. Nu ar fi idee rea să aducă, în noaptea de cinci spre şase, pe lângă cadourile copiilor, şi ceva nuieluşe pentru votanţii României, doar-doar şi-or urni posterioarele ca să aleagă ce-i de ales. Nu de alta, dar este posibil să regretăm amarnic, aşa, în perioada ce va să vină, că nu am ales, ci am lăsat pe alţii să facă socotelile în locul nostru. Chiar dacă un vot nu pare deloc că ar conta cine ştie ce, totuşi, cu unul de ici, cu unul de colo, se mai face un procent.

În funcţie de rezultat, şi votanţii vor primi un cadou de Moş Nicolae, însă acesta îl vor simţi pe pielea lor ceva mai târziu, în următorii cinci ani.

Se spune că Moş Nicolae vine la geamuri, vede copiii care dorm şi sunt cuminţi, şi le lasă în ghete dulciuri şi alte daruri. Totuşi, potrivit unor surse care nu au vrut să-şi dezvăluie identitatea, am înţeles că şi cei puţin mai mari sunt vizaţi de Moşu'. Legenda spune că Sfântul Nicolae îi şi pedepseşte pe cei leneşi şi neascultători, aşa că, până la mandatul care va începe peste alţi cinci ani, ne putem pune în pielea acestuia şi pedepsi şi noi, pe cine om şti.

Până una alta, pentru cei care vor să înţeleagă, vă mai povestesc una... Cică o altă ipostază de-a Sf. Nicolae este cea de iscoadă la diavol. Se spune că Dumnezeu a făcut un contract cu Necuratul ca cei vii să fie ai lui, iar cei morţi, ai lui Necuratu'. Văzând, însă, Dumnezeu că e rău aşa, a trimis pe Sf. Nicolae să întrebe cine poate să ia contractul acela de la Necuratul. Şi a stat Sf. Nicolae treizeci de ani la poarta iadului, până a reuşit să pună unui drac întrebarea ce i-o spusese Dumnezeu. Iar Necuratul i-a răspuns: „Numai acel ce se va naşte din Duh Sfânt va putea să îl ia"...

Aşa că, dragi tovarăşi, votare plăcută, cu cozi doar de... urs şi trimiteţi-l în... scaunul de la Cotroceni pe cine veţi dori, ca să-şi petreacă omul un Crăciun şi-un An Nou liniştit... Iar celălalt care o pierde, totuşi, o să obţină şi el titulatura de „marele pierdant", că na, nu-i chiar uşor să ajungi şi să pierzi, după atâta luptă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 04 Dec, 2009 21:48 PSD-ul numai este cel de acum 20 de ani ,iar PNL -ul a devenit unul plin de NEO-LEGIONARI.
  • redivivus 04 Dec, 2009 06:12 Sunt de acord ca tinerii ziaristi sa fie incurajati sa scrie editoriale,sa se afirme,dar asta nu inseamna ca redacorul sef sa nu fiexigent.Articolul de mai sus,care se vrea"editorial" este o simpla insiruire de cuvinte in care substantivul CADOU apare de sase ori.Este o compunere scolareasca.Am sa adaug si eu cateva idei:Ne-am convins ca Geoana este omul mogulilor,ca este o mediocritate formata la scoala iliesciana. Am aflat ca tatal lui Geoana,generalul,l-a educat in spiritul bibliei si ca permanent a avut un duhovnic.Bietul Johann Klaus era inmarmurit de ceea ce promitea acesta romanilor si ce va face el ca presedinte cu ajutorul lui ca prim-ministru pana in anul 2012. Vizita sa nocturna a dovedit ca politicienii ticalositi sunt instrumentele mafiotilor in frunte cu Vantu.Suita lui Geoana a fost la inaltime.Tot unul unul,Dinescu fiind cel mai manierat.Cosmin Gusa era cu camasa scoasa din pantaloni iar Mazare,cu o infatisare de boschetar jegos.Geoana a demonstrat nu numai ca nu cunoaste economie politica,dar nici diplomatie,ca este cu totul strain de problemelecetatenilor.Totul a culminat cand a promis taranilor ca in fiecare sat si comuna va exista o facultate,spital,companie de pompieri si metrou.Am retinut prezenta in mijlocul celor de la PD-L a generalului cu sapte stele,Ontanu,de profesie oportunist si navetist prin toate partidele.A vazut cineva in sala cu aplaudaci vreun taran sau muncitor ?Eu nu.Din motive de scarba,n-am pomenit nimic de asa zisii liberalii deveniti socialisti.In final,s-a trecut la DESCHIDEREA CADOURILOR.