Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minciunică

ro

22 Jun, 2011 00:00 2252 Marime text
anamaria-funda.jpg Nu înţeleg ce e în capul procurorilor anticorupţie! Dacă stau bine şi analizez, nu mă prind nici de la ce vine titulatura lor pompoasă, de vreme ce şpaga, furtişagurile şi restul vrăjelilor jonglate de şmecherii politici nu ne slăbesc deloc. Însă încep să înţeleg de ce nu progresează de fel în cruciada asta contra metehnelor româneşti: din cauza incompetenţei crase al cărei nivel depăşeşte orice altă instituţie publică din România.

Scriu de mama focului ziarele, se înroşesc ecranele televizoarelor cu breaking news, ne poluează fonic semnalele radio cu ultimele noutăţi despre vameşii noştri de la Constanţa şi despre al nostru senator. Citesc şi mă cutremur: anchetatorii DNA au avut o revelaţie! Nu este cunoscut modul în care au reuşit să concluzioneze, însă, fie că este vorba de o experienţă religioasă sau una spirituală, nu putem decât să aplaudăm produsul! Pesemne că pe tot parcursul urmării penale absolut toţi inculpaţii „au dat declaraţii profund nesincere fabricând explicaţii neverosimile pentru convorbirile telefonice interceptate". Adică au minţit, domnilor? Sunteţi siguri? Cum aţi ajuns la concluzia asta? Nu cumva v-aţi pripit cu această etichetare?

Băieţii deştepţi de la DNA mai au şi dovezi. Aşa se face că senatorul Mircea Banias a fost prins din nou cu mâţa în sac. După ce a dat-o din colţ în colţ, parlamentarul şi-a răstălmăcit declaraţiile şi i-a ieşit porumbelul pe gură. Răspunsul? Îl ştim cu toţii - nu a cerut şpagă sau produse contrafăcute de la Bogatu şi, chiar dacă a cerut, nu a făcut-o pentru Domnia sa. Ci din milostivenie, filantropie, bunătate pentru copii sărmani. Numai că se pare că minciunile se uită repede şi în „fişa" senatorului Banias apar câteva neconcordanţe în această speţă.

Abţibildurile „morale" lipite de cei de la DNA pe fruntea arestaţilor din lotul Mironescu, dar şi pe a parlamentarului nostru sunt de prisos. Prezentul nu ne mai lasă să ne mai bucurăm la oprobriul public şi nici la ameninţarea din copilărie cum că „le va creşte nasul precum lui Pinochio".

Tăiasem virtutea sincerităţii de pe lista calităţilor senatorului Mircea Banias de ceva vreme. De când s-a dovedit neadevărată propunerea de excludere a lui Senol Zevri din partid. De când Elena Udrea nu a sosit la CCj -ul organizat în vara anului trecut. De când chema primarii la întâlniri cu miniştrii la Bucureşti, iar aceştia nu apăreau niciodată, iar lista poate continua.

Nu ştiu de ce, dar intuiţia îmi spune că urmează şi alte status-quo-uri pe care le voi tăia...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Me 22 Jun, 2011 16:23 De ce nu ma mir? Daca lor le ia 2 ani sa raspunda in scris la o sesizare, atunci la ce sa ne asteptam?