Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În căutarea liceelor cu brand din Constanţa

ro

21 May, 2014 00:00 1929 Marime text
În mai puţin de două luni, se va desfăşura una dintre cele mai importante etape ale învăţământul preuniversitar constănţean: admiterea în clasa a IX-a. Ca de fiecare dată, în acel moment va începe „lupta“ pentru un loc în cele mai bune instituţii de învăţământ din judeţ.

La nivelul judeţului Constanţa, potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, 60 de unităţi de învăţământ oferă absolvenţilor de clasa a VIII-a 5.572 de locuri în clasa a IX-a sau în anul I de învăţământ profesional. Dintre acestea, 2.128 de locuri sunt pe filieră teoretică, 2.968 de locuri pe filieră tehnologică şi 476 pe filieră vocaţională. Absolvenţii de gimnaziu îşi vor încerca norocul la cele mai de top instituţii de învăţământ. În acest context, o parte din ele vor fi la mare căutare. Ţinând cont de media de admitere din 2013, în topul celor mai bune zece licee din Constanţa se situează Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Liceul Teoretic „Ovidius“, Liceul Teoretic „Traian“, Liceul Teoretic „Anghel Saligny“ Cernavodă, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, Liceul Teoretic „Callatis“ din Mangalia, Liceul Teoretic „Decebal“, Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“. La polul opus, se află liceele la care s-a intrat cu medii sub patru. Vorbim despre specializări ca: Mecanică, Construcţii, instalaţii şi lucrări publice, Resurse naturale şi protecţia mediului, Servicii, turism şi alimentaţie. Printre unităţile şcolare din topul „ruşinii“ se situează: Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu“ (specializarea Mecanică, unde media de admitere a fost 3,98), Colegiul Naţional „Kemal Ataturk“ din Medgidia (specializarea Filologie - media de admitere 3,98 ), Colegiul Tehnic „Tomis“ (specializarea Construcţii, instalaţii şi lucrări publice - media de admitere 3,96), Liceul „Regele Carol I“ din Ostrov (specializarea Resurse naturale şi protecţia mediului  - media 3,96), Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti“ (specializarea Servicii, turism şi alimentaţie - media 3,95), Liceul Tehnologic „Nicolae Istrățoiu“ din Deleni (profilul Resurse naturale şi protecţia mediului - media 3,95), Colegiul Tehnic „Pontica“ (specializarea Servicii şi comerţ - media 3,90), Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ din Mangalia (specializarea Mecanică - media 3,79).
În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ „de top“, la creşterea valorii acestora contribuie şi premiile obţinute de elevi la competiţii naţionale şi internaţionale, fapt care îi atrage ca un magnet pe absolvenţii de gimnaziu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii