Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Sunt de ajuns luminiţele de un milion de euro pentru a-i satisface pe constănţeni?

ro

12 Dec, 2019 00:00 2851 Marime text

Luna decembrie a sosit şi, odată cu ea, s-a aprins şi oraşul. Vorbim despre iluminatul festiv, care a costat Constanţa peste un milion de euro, după cum s-a scris în presa locală.
 
Suntem abia la câteva zile de la aprinderea luminiţelor de sărbători, că beculeţele şi suma cheltuită pentru acestea au bucurat şi îmbufnat, deopotrivă, constănţenii. Este de ajuns pentru a-i satisface pe locuitorii celui mai mare port de la Marea Neagră?
 
O primă privire asupra luminiţelor de sărbători din Constanţa ne-ar putea duce cu gândul că, iată, constănţenii o duc bine! Lumini feerice se revarsă pe marile bulevarde ale oraşului, ghirlande, crenguţe de brad, fulgi de nea, chiar şi îngeraşi îmbracă suav, cu a lor lumină, zonele fierbinţi ale oraşului. Parcul Tăbăcărie străluceşte şi miroase a sărbătoare. Am putea crede că ne aflăm într-un important centru comercial din Europa de Vest, de ce nu?
 
Întrebaţi dacă le place cum este luminat oraşul, constănţenii nu ştiu ce să răspundă: cei ce stau în centru şi în zonele de interes sunt mulţumiţi, oraşul arată frumos, simţi povestea şi mirosul de scorţişoară. Constănţenii din zonele mărginaşe însă se află la polul opus - cartierele lor nu sunt luminate, la ei nu miroase nici a poveste, nici a brad şi nici nu au îngeraşi care să le vegheze drumul spre casă, seara.
Iată că avem două tabere, întocmai ca în poveştile clasice cu fata moşului şi fata babei, ori cu prinţi şi cerşetori...
 
Citeşte şi:
 
Sondaj de opinie
Sunteţi mulţumiţi de modul în care a fost decorat de Crăciun oraşul Constanţa, de către Primărie?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii