Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Realizaţi câtă nevoie este de creşele de stat?

ro

28 Apr, 2018 00:00 3364 Marime text

Într-o atmosferă de primăvară îndelung aşteptată, cu zile calde şi plăcute, în care se pregăteşte cu minuţiozitate prelungitul weekend al grătarelor (pentru minivacanţa de 1 Mai, se înţelege), zeci de constănţeni fierb la foc mic. Fac scheme şi planuri de atac, „se vorbesc“ pe reţelele de socializare să meargă eventual în grup organizat, să pună sub asediu (vorba vine) o instituţie constănţeană ce pare să răsară doar o dată pe an: Administraţia Creşelor.
 
Pentru a spune pe scurt o poveste lungă, pe 2 mai încep înscrierile micuţilor la creşele de stat. În Constanţa sunt cinci astfel de creşe şi mult, mult prea mulţi solicitanţi. Cum prioritate au cazurile sociale, iar apoi se aplică regula „primul venit, primul servit“, zeci de constănţeni îşi fac calcule cu cine să lase micuţii câteva ore pentru a sta la coada de la Creşe.
 
Ei bine, fiind Constanţa locul idilic în care s-au rezolvat toate problemele, oare nu ne putem legitim întreba dacă se mai pot construi alte creşe? Da, cred că ştim răspunsul...
 
Şi totuşi, şi totuşi... o soluţie cred că s-ar putea găsi, atâta vreme cât în fiecare an există aceeaşi problemă: numărul prea mare de cereri faţă de locurile disponibile. Dacă închidem ochii liniştiţi la gândul că, în definitiv, este doar o situaţie ce apare o dată pe an, nu înseamnă că această situaţie nu există totuşi. Sau că ea nu e o problemă.
 
Încercaţi, domnilor în drept, să luaţi măsuri, să vă puneţi un pic în locul părinţilor care sunt nevoiţi să revină la muncă, dar care nu au cu cine lăsa copiii. Nu toţi au sprijinul familiei sau al rudelor, nu toţi micuţii au bunici apţi să aibă grijă de ei şi nici măcar nu au toţi copiii doi părinţi. Sunt foarte multe persoane care îşi cresc copiii într-un menaj monoparental şi care trebuie să muncească. Şi cum privatul nu este o opţiune pentru toată lumea, fie din punct de vedere financiar, fie din alte motive personale, realizaţi câtă nevoie este de creşele de stat?
 
De asemenea, domnilor în drept, vă rog să vă puneţi şi în locul funcţionarilor publici care dau piept cu mulţimea de părinţi, funcţionari care nu o dată sunt traşi direct la răspundere de către părinţi pentru lipsa de locuri! Nici pentru ei nu este bine.
 
Aşadar, vă rog să nu ignoraţi această problemă stringentă pentru nenumărate familii din Constanţa, poate şi din ţară. Puneţi-o pe tapet şi încercaţi să găsiţi o soluţie!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii