Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:08 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Premiul Nobel pentru bla-bla-uri. Experţilor în enervat din Luna Zbuciumată

ro

01 Jun, 2016 00:00 1334 Marime text
Eheee... De s-ar acorda Premiul Nobel pentru bla-bla-uri, mulţi dintre candidaţii noştri la primării şi la consilii locale sau judeţene ar trebui nominalizaţi. Chiar premiaţi.
Dar sarcina juriului ar fi, grea, grea de tot. Iar juriul, imposibil de a nu fi suspectat de rea-credinţă.
Pentru că în această Lună Zbuciumată, cum ar putea fi denumită campania electorală, multe au fost silite urechile noastre să audă.
Nu vreau să mă refer la nimeni. La niciun candidat anume. Că mi-ar fi greu.
Pentru că toţi au fost - şi încă mai sunt - experţi în bătutul câmpilor. Toţi au fost experţi în gargarisme, în spus orice, în umblat pe la porţile oamenilor, cu poza în mână de parcă ar fi dus o icoană, nu o hârtie de păcălit alegătorii.
 
Dar să revenim la Premiul Nobel pentru bla-bla-uri.
 
Ascultăm, buimăciţi, de dimineaţă până în noapte, târziu, şi după aia în reluare până dimineaţa, tot felul de bazaconii.
Pe care ni le propun cei ce ne cred fraierii lor drept proiecte pe care urmează a le realiza maeştri în ale candidaturilor.
Unii sunt noi şi nu ştiu ce vorbesc. Și pentru asta ar trebui iertaţi, dar nu ar trebui votaţi.
Alţii sunt vechi de nu ştiu câte mandate şi ne propun nişte proiecte pe care ar urma să le realizeze ei de vor fi aleşi de nici nu-ţi vine a crede că au călcat atâţia ani prin primăria de unde au încasat salarii, beneficii, onoruri, plecăciuni, linguşeli etc.
Şi cei din categoria asta ar trebui iertaţi, daţi pe mâna Justiţiei, dar nu ar trebui votaţi. Că nici ei nu ştiu ce spun.
 
Și totuşi, cui ar trebui să-i dăm votul? Ne poate convinge cineva? Cu ce? Doar cu vorbele nu poate nimeni. Nici cu gesturile lor largi, teatrale, cum că uite ce am putea şi ar trebui făcut aici.
Şi totuşi, duminică, nu ştiu câte milioane de români vor merge la vot, ca la Duminica orbului din 1990.
 
Acum, ca un făcut, este Vindecarea orbului din naştere. O fi un semn bun? Poate. Vom vedea pe 6-7 iunie ce am înţeles.
Dar nu cred că mare lucru.

Ti-a placut articolul?

Comentarii