Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:26 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plângere împotriva polițistului suspectat de pedofilie anchetată de procurori. Incredibil ce au descoperit anchetatorii

ro

10 Jan, 2018 21:00 1168 Marime text
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
în continuarea comunicărilor publice privind cauza având ca obiect infracţiunea de agresiune sexuală prev. de art. 219 al.1 Cp. comisă la data de 10.12.2016, pe str.Gheorghe Donici nr.4, sector 5 împotriva unei persoane vătămate majore, vă aducem la cunoştinţă următoarele:
 
La data de 10.12.2016, la Secţia 18 Poliţie s-a înregistrat plângerea formulată de o persoană vătămată, majoră, de sex feminin împotriva numitului Stan Eugen.
 
Organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 18 Poliţie, la data de 10.12.2016 au dispus începerii urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală prev. de art. 219 al.1 Cp.
 
Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti în cursul urmăririi penale, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 18 Poliţie au solicitat a fi transmise imaginile surprinse de camerele de supraveghere video de la locul comiterii infracţiunii.
 
În procesul-verbal încheiat de Secţia 18 Poliţie a reieşit că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nefuncţional, aspect confirmat de administratorul blocului, persoană care a mai precizat că nu ştie să-l folosească, întrucât a fost instalat de către un vecin.
 
Cu privire la aceleaşi înregistrări în referatul cu propunere de clasare întocmit de organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 18 Poliţie se precizează că "întrucât scara blocului este prevăzută cu camere de supraveghere au fost solicitate înregistrările de la administratorul blocului, constatându-se cu această ocazie că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nu există înregistrări salvate."
 
La finalizarea cercetărilor, organele de poliţie din cadrul Secţiei 18 au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti un referat cu propunere de clasare a cauzei, fără a se face referire la calitatea de poliţist a numitului Stan Eugen.
 

După repartizarea dosarului la procuror cu referat cu propunere de clasare, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti s-a înregistrat adresa emisă de către D.G.P.M.B. - Brigada Rutieră prin care s-a solicitat stadiul cercetărilor privind pe Stan Eugen.
 
Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti a dispus emiterea unei adrese către D.G.P.M.B. - Brigada Rutieră din care să rezulte dacă persoana bănuită de comiterea faptei face parte din structurile poliţiei judiciare, pentru a se stabili competenţa personală a organului de urmărire penală, conform dispoziţiilor legale.
 
În urma răspunsului înaintat de Serviciul Resurse Umane din cadrul D.G.P.M.B., s-a dispus de îndată, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti din 21.07.2016, trimiterea cauzei de la Secţia 18 Poliţie la D.G.P.M.B. - Brigada Rutieră, Biroul Control Intern, organ de cercetare penală competent după calitatea persoanei să efectueze cercetările în cauză.
 

”Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au mai transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti .


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii