Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Omicron, Rusia și gazele. Hai pa, 2021!

ro

13 Dec, 2021 00:00 2911 Marime text
  • Hai pa, 2021!
 
Mai sunt două săptămâni din acest an 2021, un an care a fost atât de încărcat de emoții, de pericol la tot colțul, de restricții, de relaxări, de variații ale virusului, de certificate verde, de speranță.
 
Așa cum speram în 2020, sperăm și în 2021. Sperăm la un an normal, simplu, unde nu trebuie să depunem eforturi colosale pentru a fi împreună.
 
Momentam suntem o pată verde pe o hartă galbenă și roșie. În alte țări restricțiile sunt înăsprite, dar noi ne relaxăm de sărbători. Sperăm să nu fie un alt efect de boomerang și să revină un val 5 mai puternic.
 
Anul 2021 se termină sub zodia Omicron, o variantă despre care nu știm prea multe, doar că începe să se înmulțească cazurile cu această formă. Nu știm dacă este mai severă, știm doar că se răspândește mai ușor. România încă nu stă foarte bine la capitolul vaccinare, autoritățile neștiind cum să gestioneze cu succes această campanie așa cum au făcut-o țările din vestul Europei.
 
La granița României sunt tensiuni între Ucraina și Rusia, iar acest lucru zdruncină stabilitatea Europei. Prețurile la gaze au crescut, iar robinetul e la Mama Rusie.
 
Am sărit ușor peste aceste doar câteva probleme cu care ne confruntăm în acest final de an și revin cu speranța ca anul 2022 să fie unul blând cu noi, căci am suferit destul.
 
Citește și:

Încă patru cazuri cu varianta OMICRON, depistate în România
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii