Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:29 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Oficial, este epidemie de gripă în România. Patru decese la Constanţa. Cum ne protejăm?

ro

31 Jan, 2019 00:00 1667 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Sorin Pintea, a declarat, miercuri, epidemie de gripă în România. Până acum, 57 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza virusului gripal. Patru decese au fost înregistrate la Constanţa. Cele patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, nu erau vaccinate antigripal.
 
Sorina Pintea a anunţat că, în urma centralizării datelor privind cazurile de gripă din România, s-a constatat că s-a înregistrat a treia săptămână cu caracter epidemic, dar că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii. Pintea a precizat că au fost comandate suplimentar 30.000 de doze de vaccin. Până acum, doar 1.287.000 de persoane au fost vaccinate.
 
Ministrul a recomandat limitarea accesului vizitatorilor în unităţile sanitare, refacerea stocurilor de antivirale, începerea tratamentului cu antivirale la pacienţii care se prezintă la spital şi vaccinarea personalului medical.
 
În ceea ce priveşte şcolile, Sorina Pintea a mai declarat că inspectoratele şcolare pot lua decizia suspendării cursurilor în şcolile sau clasele unde absenteismul depăşeşte 20%.
 

Cum să ne protejăm?

 
Medicii ne recomandă în primul rând vaccinul antigripal. Totodată, este recomandat să purtăm măşti şi să ne spălăm riguros pe mâini. Specialiştii ne recomandă să evităm pe cât posibil spaţiile aglomerate precum mall-urile sau sălile de cinema. Un alt lucru important este să avem la noi şerveţele umede sau dezinfectant de mâini.
 
Nu uitaţi de tastatură, volanul maşinii sau de telefon! Acestea trebuie şterse periodic, pentru că adună microbii.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii