Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Noi știm bătaie, că am mai luat!

ro

22 Sep, 2022 00:00 1268 Marime text



Ieri, 21 septembrie 2022, de Ziua Internațională a Păcii, una dintre cele mai mari puteri ale lumii a anunțat, în plin conflict armat cu unul dintre vecinii săi, mobilizarea parțială pentru îndeplinirea obiectivelor „operațiunii militare speciale“ în țara respectivă.
 
Țările în discuție au o istorie legată de a noastră, România ieșind adesea „ciufulită“ din interacțiunile cu cele două (vezi, de pildă, regimul comunist de la noi, consecință a acestor „interacțiuni“).
 
Or, în această situație, nu avem cum să nu privim cu îngrijorare crescândă la mișcările de trupe de la vecini.
 
Iar eu nu pot să nu mă gândesc, legat de întreg contextul ultimilor ani, că, la noi, pare să se aplice foarte bine zicala potrivit căreia știm bătaie, că am mai luat.
 
Este o expresie ce nu trebuie luată neapărat în sensul său propriu, ci se referă mai degrabă la faptul că noi, ca popor, suntem obișnuiți cu greutățile.
 
Pusă în legătură cu contextul general al ultimilor ani, nu avem cum să nu ne gândim ce bine pare să ni se potrivească zicala: Covid, scumpiri, criză economică, condiții cumplite în spitale, învățământ apreciat ca fiind pe butuci, infrastructură rutieră calificată cu generozitate în sensul acesta - toate acestea și multe altele ne-au învățat cu greul, așa că putem spune că știm bătaie, că tot luăm.
 
Adăugăm horrorităților de mai sus proaste guvernări și administrări locale, iar tabloul este complet.
 
Desigur că privim cu îngrijorare mobilizarea din statul vecin, stat care nu s-a sfiit, de-a lungul istoriei, să își arate intențiile belicoase în diferite conjuncturi.
 
Dar, așa cum spuneam, noi știm bătaie!
 
Citește și
Vladimir Putin ordonă mobilizare parţială în Rusia în contextul invaziei în Ucraina
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii