Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Micul magician s-a făcut mare. În jobenul său se ascund faze ireale!

ro

13 Dec, 2018 00:00 2086 Marime text

Jucătorul de tenis de masă din Constanţa Cristian Pletea încântă privirile la masa de concurs. În vârstă de 18 ani, sportivul scos de fabrica de campioni de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ e multiplu medaliat mondial şi european la nivel juvenil, iar la ultima competiţie de anvergură la care a participat, Campionatul Mondial de juniori din Australia, a scos din joben faza turneului, etichetată cu „scene ireale“ de Federaţia Internaţională.

Spectaculosul Cristian încheie junioratul cum nu se poate mai bine, cu o medalie mondială (bronz) în proba individuală, secţiune la care toţi râvnesc să urce pe podium. Proba regină. Într-un sport dominat de asiatici, România e printre puţinele ţări care se încumetă să se ia la trântă, atât la fete, cât şi la băieţi, cu reprezentanţii Asiei. Şi nu numai că intră la masa de tenis plini de încredere, dar reuşesc şi victorii de răsunet. Aşa cum a făcut şi Cristian Pletea în Australia, unde constănţeanul a fost singurul european calificat în sferturi, iar apoi în semifinale!
Asta una la mână. Doi. În 16-imi, optimi şi sferturi, Cristian a câştigat numai cu 4-0, învingându-i, în ordine, pe Jeet Chandra (India), Hsin-Yang Li (Taipei) şi Heyi Yu (China). Iar în partida cu chinezul s-a născut faza campionatului, în care cei doi adversari au schimbat mingi ireale, interminabile, incredibile, care păreau că nu se mai termină. Secvenţa a fost postată pe pagina de Facebook a Federaţiei Internaţionale şi a făcut înconjurul globului. A devenit virală, stârnind un interes deosebit şi admiraţia tuturor.

Te simţi mândru, ca român şi constănţean, când un alt tânăr de la mal de mare are un asemenea succes. Şi câte vor mai urma, pentru că micul magician s-a făcut mare. La finele acestui an, va încheia etapa junioratului şi va trece la alt nivel. MUlt mai greu, dar, dacă totul va merge ca până acum, iar Cristian se va pregăti în continuare cu seriozitate, va reuşi să scoate din joben faze ireale şi ca senior. Pentru că talent are, slavă Domnului, cu carul!
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii