Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Meciul meciurilor pentru FC Farul Constanţa. Puls la cote ameţitoare şi inimi bătând nebuneşte!

ro

20 Mar, 2021 00:00 4911 Marime text
  • FC Farul Constanţa este aproape de calificarea în turneul play-off al Ligii 1.
  • „Marinarii” mai au de jucat un meci din sezonul regulat, în deplasare cu fostul lider, U Craiova 1948.
  • Partida este programată marţi, 23 martie, de la ora 19.30, întâlnindu-se locul doi cu locul patru.
 
Speranţele FC Farul şi ale întregii suflări fariste de calificare în turneul play-off al Ligii a 2-a sunt vii până la final. „Marinarii” mai au de jucat un meci din sezonul regulat, al cărui final îi poate propulsa în play-off, acolo unde vor fi angrenaţi în lupta pentru promovare. 
 
Cu Ianis Zicu şi cu staff-ul său la conducerea tehnică, echipa de pe litoral se află momentan pe locul patru în clasament, cu 31 de puncte (tot atâtea câte au şi formaţiile de pe poziţiile doi şi trei, U Craiova 1948 şi Viitorul Pandurii Tg. Jiu), în timp ce liderul, ASU Poli Timişoara, totalizează doar cu un punct mai mult. În ultimul meci pe care-l susţin în sezonul regulat, „marinarii” evoluează, marţi, 23 martie, de la ora 19.30, în penultima etapă, în fieful echipei craiovene, care s-a aflat mult timp pe locul întâi, însă, din pricina parcursului mai slab din ultima perioadă, a căzut pe doi.
 
Farul e aşadar aproape de play-off şi, cum se spune, e la mâna ei. O victorie marţi, în meciul meciurilor, le-ar aduce „marinarilor” şi un însemnat capital de imagine. Aceştia ar încheia cu fruntea sus sezonul regulat şi ar arăta că-şi merită cu prisosinţă locul şi performanţa.
 
O prezenţă în play-off a FC Farul, dublată şi de parcursul apreciabil din Cupa României, unde s-a oprit în optimi, după ce, pe traseu, a eliminat o echipă de Liga 1, ar face din acest sezon cel mai reuşit, după mulţi ani, pentru gruparea alb-albastră (vorbesc de nivelul Ligii a 2-a, căci stagiuni frumoase, încheiate cu acele promovări succesive ale SSC Farul, au mai fost în anii trecuţi). Însă, după retrogradarea din Liga 1 din 2009, după umilinţele din eşalonul secund, care păreau că nu se mai sfârşesc şi care au culminat cu falimentul clubului, şi după ce suporterii au luat-o apoi de la zero, din Liga a 4-a, ţinând în viaţă spiritul farist, iată să soarele este aproape de a răsări şi pe strada Primăverii.
  
Iar pentru cei care ţin cu Farul şi se închină la el ca la o icoană ce poate fi mai frumos decât să trăiască, în Liga a 2-a, cu sufletul la gură, cu pumnii strânşi şi cu inima cât un purice, acest final de sezon regulat, acest meci cu U Craiova 1948 cât o prezenţă în play-off! De mult, cu  gândul la ce ar urma, pulsul „alb-albastru” nu a mai urcat la cote aşa de ameţitoare şi de mult inimile nu au mai bătut atât de nebuneşte! Hai, Farul!     
 
Citeşte şi:
 
FC Farul Constanţa, la un meci de calificarea în play-off
Ianis Zicu - „Acest club a renăscut. Luptăm până la final!”

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii