Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Mai este Mamaia perla litoralului românesc?

ro

16 Mar, 2023 00:00 1615 Marime text
  • „În partea de nord a orașului este amplasată stațiunea Mamaia, cea mai modernă, populară și populată stațiune turistică a rivierei românești, totodată și «cea mai la modă și mai dinamică stațiune», titlu pe care l-a obținut în anul 2012 la Festivalul Internațional al Cluburilor de la Monte Carlo“

Aceasta este descrierea oficială a stațiunii Mamaia, pe pagina oficială de internet a Primăriei Municipiului Constanța, sub titlul „Experiența Constanța-Mamaia!“.

Toate bune și frumoase, numai că suntem în 2023, primar al Constanței este Vergil Chițac, iar titlul la care face referire descrierea din textul de mai sus a fost obținut de stațiunea Mamaia în urmă cu mai bine de zece ani (!), când primar al Constanței era Radu Mazăre.

Departe de mine să regret momentele „de vârf“ ale Constanței și Mamaiei din vremea fostului primar Mazăre.

Dar nu pot să nu remarc că „Experiența Constanța – Mamaia!“ face referire la momente fixate în timp care, sincer, par să nu se mai aplice întocmai ori să nu mai fie valabile 11 ani mai târziu.

Despre promovarea pe pagina web a Primăriei Constanța, în 2023, a destinației Mamaia, cu clipurile și premiile din timpul administrației Mazăre a scris pe larg colega mea, Lavinia Săndescu-Siclitaru, aici:


În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)

Iar în acest context, nu pot să nu îmi amintesc despre vorbele fostului primar, Radu Mazăre, cu privire la viziunea sa despre turism:

„Avem un capital extraordinar aici: avem fete frumoase. Sunt înnebuniţi toţi ruşii, toţi arabii. Nu vorbesc de turism sexual precum cel din Cuba, pe care eu îl cunosc. Sunt înnebuniţi să vină la distracţie. Asta e o nişă să vină la distracţie“, spunea primarul Mazăre la Antena 3, preluat de realitatea.net

Anul trecut, plajele lărgite din Mamaia au fost subiect de amuzament în mediul virtual și nu numai.

Întâmplător sau nu, turiștii au părut mai degrabă să ocolească Mamaia, îndreptându-se spre stațiuni din sudul litoralului.

În același timp, numeroasele blocuri nou construite în Mamaia, venite la pachet cu dezvoltarea unei adevărate comunități de oameni care locuiesc în stațiune tot timpul anului fac Mamaia să pară tot mai puțin o destinație turistică și tot mai mult un cartier ca multe altele ale Constanței.

Despre parcările mai mult sau mai puțin suficiente și opțiunile de distracție sau petrecere a timpului liber în Mamaia, dar și despre prețuri aleg să nu spun nimic.

În întreg acest context, nu pot să nu mă întreb: mai este Mamaia perla litoralului românesc?


Citește și:

Fotoreportaj
Imagini ca niciodată din stațiunea Mamaia! Turiștii pare că au părăsit în plin sezon estival, cândva numita, „perla litoralului românesc“ (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii