Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:00 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Liga 1 cu două campioane. Cea a punctelor şi cea a spectacolului

ro

03 May, 2018 00:00 817 Marime text

Câtă diferenţă între meciurile CSU Craiova - FC Viitorul şi FCSB - CFR Cluj! Ambele meciuri au fost în play-off, ambele s-au încheiat la egalitate, însă unul, cel din Bănie, a încântat, iar celălalt, finala campionatului, a dezamăgit crunt. Încă o dată se dovedeşte că echipa lui Hagi, căreia i se alătură şi formaţia din Bănie, joacă cel mai frumos fotbal din Liga 1.
 
Cele şase goluri, unul mai frumos ca altul, din partida CSU Craiova - FC Viitorul, încheiată 3-3, faze spectaculoase, combinaţii de manual, suspans cât cuprinde, răsturnări de scor şi peste toate, o atmosferă europeană, au făcut din partida din Bănie una de nivel continental. Se cuvine să subliniez evoluţia şi din această stagiune a campioanei României, cu atât mai mult cu cât, în iarnă, Gică Hagi şi ai lui au luat decizia de a pune bază şi mai mult pe tineri! Şi le-a ieşit. Din nou.
 
FC Viitorul s-a calificat pentru al treilea an la rând în play-off şi continuă munca ei de bază, lansarea tinerilor jucători. În plus, ca un bonus, face şi spectacol. Meciul cu CSU Craiova a fost catalogat drept cel mai frumos din acest campionat! Ambele echipe au pus mână de la mână pentru o confruntare memorabilă. Golul secund al oaspeţilor a fost pregătit din 15 pase consecutive, după cum acţiuni de toată frumuseţea au stat şi la baza reuşitelor craiovene. „Dubla“ de senzaţie a polivalentului Cristian Ganea arată de ce acesta va merge în Spania, la celebra echipă Athletic Bilbao. De asemenea, pun un mare plus şi în dreptul portarului Viitorului, Valentin Cojocaru, foarte bun la Craiova, dar şi în alte meciuri de până acum. Sub bagheta lui Hagi şi a ajutoarelor sale, tânărul goal-keeper a renăscut, ieşind din conul de umbră în care intrase în ultima perioadă.
 
Se spune că la pomul lăudat să nu te duci cu sacul. Aşa a fost şi la FCSB - CFR Cluj. De rodit a rodit disputa din Bănie. S-au căutat scuze pentru inhibarea, crisparea sau modestia fotbalistică de la finala campionatului, că a fost presiune, că nimeni nu-şi permitea să piardă, că importante sunt punctele, căci ele rămân, nu show-ul, bla, bla, bla. Şi că la disputa de la Craiova lipsea miza, deşi spun eu că în joc era locul trei. Însă aceste teorii au fost demontate chiar de unul dintre oamenii de bază ai FCSB, Pintilii, care a avut curajul să afirme că, după cum au jucat, nici echipa sa şi nici CFR nu merită să ia titlul, ci FC Viitorul sau CSU Craiova! Dumneavoastră pe cine preferaţi?
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii