Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial În sport, lacrimile nu sunt numai de bucurie. Performanța e clădită și cu suferință

ro

21 May, 2022 00:00 3481 Marime text
 

 
  • Atunci când necazul vine, sportivul nu are ce face, trebuie să accepte realitatea și, pozitiv mental, să meargă înainte.
 
Sportul nu presupune numai victorii (sau înfrângeri), bucurie (ori amărăciune) - aduse de modul în care se derulează ostilităților din teren - ci, uneori, vine și cu un preț mare pe care jucătorii au ghinionul de a-l plăti: accidentările, coșmarul oricărui performer.
 
În funcție de cât de grave sunt și de modul cum decurge recuperarea, acestea, firesc, țin pe loc ori dau înapoi un sportiv față de nivelul la care era în momentul nefericit care l-a lovit. De aceea, nimeni nu-și dorește o accidentare, mai ales dacă era și în formă, dar, atunci când necazul vine, sportivul nu are ce face, trebuie să accepte realitatea și, pozitiv mental, să meargă înainte. Doi dintre sportivii care au participat, la Constanța, la turneul Final Four al Cupei României, Alexandru Andrei (de la HC Dobrogea Sud Constanța) și Andrei Mihalcea (de la Steaua București), au intrat și ei pe lista jucătorilor care s-au confruntat cu probleme medicale serioase.
 
Mai mult, cei doi au fost și adversari direcți, Andrei - extremă stânga, Mihalcea - extremă dreapta, în semifinala de Cupă Steaua - HCDS. Ulterior, au suferit accidentări grave. În chiar partida următoare, finala mică cu Minaur Baia Mare, Alexandru Andrei s-a accidentat, iar sâmbătă dimineață va fi operat, în urma afectării meniscului și a ligamentului încrucișat anterior, ceea ce îi va aduce jucătorului o pauză de jumătate de an. Mare păcat, Alexandru, handbalist într-o continua ascendiune, străbătea o perioadă fastă, iar modul în care a riscat o accidentare, cu prețul unui gol care s-a dovedit decisiv pentru o medalie, spune totul despre spiritul și curajul său, atitudine extinsă și la colegii de echipă, grație căreia HCDS a obținut trei medalii în acest sezon.
 
Aceasta în ciuda mai multor probleme de lot cu care s-au confruntat „delfinii“ pe parcursul stagiunii. Au trecut prin operații dificile, care i-au ținut mult timp în afara terenului, și Leon Raso, și căpitanul echipei, Ionuț Nistor, Marko Buvinic s-a retras din handbal, iar mulți jucători au avut coronavirus. Ghinionul l-a lovit acum și pe Alexandru Andrei. Imaginea cu tânărul jucător, cu medalia la gât și purtat pe brațe de colegi, e emblematică pentru unitatea de care au dat dovadă „delfinii“, dovadă și rezultatele lor.
 
În ce-l privește pe Andrei Mihalcea, acesta a fost accidentat serios la cap în meciul de campionat Steaua - Minaur Baia Mare, a căzut inert pe suprafața de joc, fiind în pericol, iar ulterior a fost dus la spital, pentru investigații suplimentare. Din fericire, este bine.
 
Astfel de momente nu și le dorește nimeni în sport, însă, atunci când apar, trebuie acceptate și înfruntate cu bărbăție, curaj și încrederea că, până la urmă, vor trece și vor fi date uitării.      
         
Citește și:

HC Dobrogea Sud Constanța
Sezon cu trei medalii! Supercupa, la un punct de a fi vicecampioană și la o secundă de finala Cupei (GALERIE FOTO)

 
Turneul Final Four de la Constanța
Dinamo București a câștigat Cupa României (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii