Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Habemus luminițe de Crăciun!

ro

15 Nov, 2021 00:00 3486 Marime text


Habemus luminițe de Crăciun.
 
Cam așa reiese din atribuirea licitației pentru iluminatul festiv. 1 milion de euro a alocat primăria pentru ca municipiul Constanța să îmbrace haine de sărbătoare.
 
Asta după ce anul trecut, municipalitatea a decis că nu era cazul să dea banii pentru iluminatul festiv, iar firme private au ales puncte cheie din oraș și le-au decorat. Anul acesta, se pare, că nu se mai dau banii „de pomană”. Dar brusc, orașul a devenit mai înstărit că își permite iluminat? Oare?
 
Totuși, ironic, sunt voci care acuză municipalitatea că dă prea mulți bani pentru iluminat, iar anul trecut alte voci acuzau primăria că nu oferă un gram de speranță de sărbători.
 
Tichie de mărgăritar, ținând cont că în ultimul an au fost mult mai multe probleme decât anul trecut. Spunea primarul Vergil Chițac, chiar anul trecut, că banii pe care i-ar fi investit în iluminat vor merge la spital. Mai exact, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, căci acela era în subordinea sa, și care era și spital COVID. Așa autoritatea locală nu a mai aruncat cu milioane de lei pe luminițe și că a redirecționat banii către unitatea medicală. La 10 luni după Crăciunul 2020, secția ATI a spitalului a luat foc, iar acum sunt necesari bani pentru refacerea sa.
 
Dar, nu mai putem lăsa Constanța fără decorațiuni de Crăciun. Căci „nu existau probleme”. Și nici nu vor exista în opinia oamenilor politici.
 
Da, trebuie să ai grijă și de sănătatea fizică a orașului, cât și de sănătatea mentală a locuitorilor pe care îi conduci. Pe unii îi bucură un bec de sărbători, iar pe alții îi salvează un pat modern într-un spital. Cum sunt dozați banii este altceva.
 
Cu alte cuvinte, nihil novi sub sole!
 
 Citește și:

Cât ne costă iluminatul festiv în municipiul Constanța anul acesta? Banii ajung în conturile unei companii din Buzău (documente)
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii