Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Gustul prestigiului şi cărămida neagră

ro

24 Apr, 2017 00:00 4071 Marime text
PRESTIGIU - Autoritate morală, consideraţie, influenţă de care se bucură cineva sau ceva datorită calităţilor, cunoştinţelor, talentului; vază, importanţă.
 
Imaginea unei ţări este influenţată de prestigiul ei, prestigiu care se câştigă greu, dar care se pierde într-o singură secundă. Noi, românii, de cele mai multe ori, suntem priviţi cu suspiciune de către străini, doar pentru că suntem şi venim din România. Privesc cu uimire când descoperă că româncele nu sunt toate închise la ten şi nu poartă fuste largi şi înflorate. Uimirea creşte în intensitate când descoperă că românii sunt, de fapt, oameni deştepţi, muncitori şi cu principii bine înfipte-n pământ. Cu toate acestea, uimirea rămâne învăluită de informaţiile care apar de la noi privind corupţia şi tendinţa de a fenta legea, mâna întinsă, instabilitatea politică, colapsul sănătăţii şi al învăţământului. Toate contribuie la prestigiul României. Până şi cel mai mic lucru poate contura imaginea unei ţări.
 
La capitolul bun, când mergem prin străinătate, primele cuvinte pe care le auzim sunt Dracula, Hagi, Nadia Comăneci şi Ilie Năstase, care, în weekend, în doar câteva minute, a făcut ocolul lumii pe toate site-urile mari de ştiri, după incidentele de la meciul de Fed Cup din Mamaia.
 
Nu ştiu ce s-a zis sau nu acolo, însă nu cred că poate exista un adevăr mulţumitor pentru toţi. Fiecare a avut câte ceva de pierdut, cel mai mult imaginea României. Breaking News-urile din întreaga lumea au pus o cărămidă neagră. Nu ne rămâne decât să plecăm în căutarea apei şi a săpunului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii