Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Gică Hagi şi decizia sa care a salvat SSC Farul

ro

11 Aug, 2018 00:00 3253 Marime text

Având mari probleme cu stadionul pe care să susţină meciurile de acasă din Liga a 2-a, arena constănţeană din strada Primăverii, „Farul“ (sau „Gheorghe Hagi“, cum preferaţi), nefiind omologată pentru eşalonul secund, SSC Farul, echipa de fotbal înfiinţată acum doi ani de suporteri farişti, a fost salvată de Gică Hagi.

Cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, lansat în fotbal de FC Farul, „Regele“ a răspuns pozitiv cererii fanilor care susţin SSC Farul, punând la dispoziţie pentru meciul de debut în campionat, gratuit, stadionul central din complexul Academiei Hagi, de la Ovidiu, cel pe care joacă FC Viitorul meciurile oficiale! Graţie lui Gică Hagi, SSC Farul a driblat atunci o situaţie extrem de periculoasă, întrucât, după ce stadionul „Farul“ a picat inspecţia de omologare, dacă nu era anunţată în timp scurt după aceea o arenă omologată, echipa constănţeană era în pericol să fie exclusă din campionat!

Fanii i-au mulţumit lui Gică Hagi şi au subliniat importanţa gestului său, dar au fost şi destule voci din afară care nu au ratat momentul pentru a-i înţepa pe suporteri, reamintindu-le de momentele tensionate ale relaţiei cu Gică Hagi, ceva de genul „deşi unii dintre voi l-aţi contestat, el a fost un domn şi v-a ajutat cu stadionul“, „lovit peste faţă, a întors şi celălalt obraz“ sau „Gică Hagi a oferit o lecţie“.

Trebuie menţionat însă că, în ultimii ani, lucrurile au evoluat spre bine, îndreptându-se spre normalitate. Promovată în Liga 1, FC Viitorul a jucat un timp pe stadionul „Farul“, într-o perioadă în care FC Farul era cel care avea dreptul de folosinţă gratuită a arenei. Apoi, după înfiinţarea SSC Farul, Gică Hagi a ajutat echipa în Liga a 3-a, oferindu-i mai mulţi juniori, dintre care doi, Gurău şi Iani, au fost titulari. Aceasta după ce, pe când SSC Farul era în Liga a 4-a, Hagi şi doi reprezentanţi ai clubului suporterilor au discutat faţă în faţă, pentru a da uitării trecutul, iar ambele părţi au vorbit în termini pozitivi despre această întâlnire, „Regele“ fiind şi invitat să dea startul simbolic la un meci al SSC Farul.

Gestul lui Gică Hagi, de a-i permite SSC Farul să joace la Ovidiu meciul cu ACS Poli Timişoara, este unul nobil, de remarcat, „Regele“ dovedind că nu a uitat de unde a plecat. Este un gest al normalităţii, al firescului şi al logicului, după cum a spus şi Hagi. Unul care îi face cinste „Regelui“. Iar această situație m-a dus cu gândul la un alt episod în care Hagi a arătat că are o inimă mare. Cel în care i-a oferit cadouri din partea sa și a FC Viitorul unui puști din Medgidia, mare fan al echipei, cu ocazia zilei de naștere a copilului, cel care, plin de candoare, îl invitase pe „Rege” la acest eveniment.   

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii