Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Farul din mijlocul bălăriilor. Imaginea decăderii unui simbol

ro

09 Jul, 2016 00:00 3003 Marime text
Odată cu reunirea FC Farul, am revăzut buruienile şi bălăriile care cresc în voie în tribunele stadionului din strada Primăverii, dar şi în alte locuri din complexul sportiv, mai ceva ca pe maidan. Starea deplorabilă a bazei sportive (care, nu demult, găzduia partide oficiale ale Naţionalei de fotbal a României) este grăitoare pentru situaţia în care a ajuns clubul constănţean. 
 
Farul este subiect de băşcălie şi miştouri pe reţelele de socializare din pricina stării stadionului şi a întregii baze sportive. „Să nu vă mănânce şerpii prin tribună!”, este comentariul postat de cineva la o fotografie în care apar trei tineri pe stadion, iar în spatele lor se văd bălăriile din tribună. „Ce copăcei frumoşi avem în tribune! Super, o să avem umbră!”, scrie altcineva, făcând haz de necaz.
 
Lăsând la o parte gluma, stadionul a devenit, de ceva vreme, o pată pe obrazul clubului. Departe de mine să nu înţeleg problemele financiare ale FC Farul, criza de personal îngrijitor sau restanţele băneşti faţă de ei (şi nu numai faţă de ei), dar, chiar şi aşa, cum-necum, se puteau curăţa cât de cât tribunele, măcar acum, la reunire. Pentru că arată urât, chiar foarte urât! Până la urmă, măcar jumuleşti ceva cu mâinile goale şi tot mai speli din ruşine.
 
Sigur, campionatul nu a început, dar asta nu poate fi invocată drept scuză. E ca şi cum îţi faci curat în casă doar atunci când ai oaspeţi, în rest, stai cu mizeria sub nas. Nu caut nod în... bălării, dar felul în care arată stadionul afectează mult imaginea clubului. Poate unii vor spune că, în această perioadă, când şefii clubului caută cu înfrigurare soluţii pentru a ţine echipa în viaţă şi pentru a alcătui un lot pentru noul sezon, mie îmi arde de buruieni, bălării şi copăcei. Şi că altele sunt priorităţile. Da, dar cineva străin de club, care nu cunoaşte situaţia şi realităţile Farului, judecă după ceea ce îi apare în faţa ochilor. Iar imaginea care îl întâmpină, când trece pe lângă stadion sau intră în incinta arenei, nu e deloc îmbucurătoare.
 
Vrem spectatori mai mulţi la stadion, dar cum să-i atragem, aşa? O astfel de bază sportivă pe cine să îmbie? Imaginea tribunei este imaginea decăderii Farului, a unui brand, a unui simbol al Constanţei, care, cu câţiva ani în urmă, era plin de strălucire, se clasa pe locul cinci în Liga 1, juca finala Cupei României şi evolua în Cupa UEFA-Intertoto. Acum, e plin de buruieni. Înglodat în datorii, cu mai multe procese pe rol şi trăind sub ameninţarea serioasă a falimentului, FC Farul este pe marginea prăpastiei, iar anul de graţie 2016, cât mai e din el, se anunţă teribil de greu. Cu siguranţă e cel mai greu din întreaga istorie a clubului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii