Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Primarul Vergil Chițac, conferință de presă cu prilejul sărbătoririi zilei de 15 august. „Din ce văd eu, agenții economici sunt pregătiți“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

12 Aug, 2022 12:56 1781 Marime text
 Vergil Chițac și Ionuț Rusu Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, susține azi, 12 august, o conferință de presă organizată cu prilejul sărbătoririi zilei de 15 august, zi cu dublă semnificație pentru români: Adormirea Maicii Domnului și Ziua Marinei Române.


Evenimentul are loc pe plaja H2O din stațiunea Mamaia.


 

"Am mers pe jos jumătate din Mamaia. Au fost cu mine reprezentanții Primăriei, Poliția locală și operatorii economici. Avem un weekend prelungit. Ne așteptăm să fie gradul de încărcare a hotelurilor să fie de 90 la sută. Ne așteptăm la 30.000 turiști în Mamaia., spune Chițac în debutul conferinței de presă. 

"Din ce văd eu, agenții economici sunt pregătiți. Astea sunt chestiuni pe care le vom analiza împreună. Plaja. Anul trecut, pe vremea aceasta existau discuții că turiștii nu vin din cauza lățimii plajei. Lățirea plajei este cel mai mare proiect făcut la noi. Este un proiect pentru stoparea eroziunii plajei", mai spune primarul de la malul mării. 



"Deja, în unele zone, eroziunea a fost mai accentuată. Sistemul este unul fizic care lucrează în timp. Pe măsură ce trece timpul, creșterea adâncimii va fi mult mai lină. Sectoarele astea fiind închiriate, operatorii trebuie că împreună cu Apele Române să facă în așa manieră să devină o atracție și pentru turiști.", mai spune Chițac. 



"Aș vrea să vorbesc puțin și de stațiunea Mamaia. Stațiunea Mamaia, istoric vorbind, de după ce Dobrogea a revenit la români, ușor ușor s-a înfiripat. De la Cazinou s-au făcut niște investiții. Pe vremea comunismului, niște arhitecți au decis remodelarea statiunii. Au fost organizați, disciplinați. A existat un concept de Business. A doua fază a stațiunii a fost una controlată, educată. Ce s-a întâmplat după 1990 este o evoluție după ureche. Unii au crezut că au talent. Și-au imaginat niste PUZ-uri. Asta este stațiunea Mamaia. Vrem să facem ceva științific.

Avem în plan un PUZ al stațiunii Mamaia. Avem în evaluare proiecte. Împreună cu ABADL și Ministrul Mediului, avem în discuție PUZ-ul plajei extinse a Mamaiei. Sunt lucrări fundamentale de care ține viitorul stațiunii.", mai adaugă primarul Constanței. 

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac

 


"Suntem în procedura cu transparență decizională cu privire la statutul OMD unde ne aflăm toți. Primarie, restaurante, hoteluri. Ne-am înțeles asupra statutului. Numai putem avea o abordare improvizată. Trebuie să fie una strategică.", spune Chițac. 


 Chițac spune că trebuie să existe o strategie de dezvoltare a stațiunii cu planuri anuale. Acesta anunță organizarea a trei competiții sportive în septembrie pentru a atrage turiști.  Este vorba de beach wrestling, șah și baschet.

În continuarea evenimentului, a luat cuvântul Ionuț Rusu. 


"Rolul OMD este unul de mediator, printre altele. Acest OMD trebuie să includă și orașul Constanța. Este inclusă și strategia de dezvoltare a stațiunii și orașului. Unul din obiectivele principale este de prelungirea sezonului estival. Și din acest motiv, pe masa noastră sunt competițiile sportive pe care să le aducem din aprilie în octombrie. Să avem evenimente corporate care aduc un număr mare de participanți"

"De Ziua Marinei avem Kimaro, Jazzup, Madrigal, avem teatru, avem Caravana filmelor TIFF, Festivalul creștin de pictură, Miss and Mister România la Cazino, etc", mai completează Ionuț Rusu. 

La eveniment este prezentă și Corina Martin, preşedintele de onoare al Resto Constanţa. 

Corina Martin, preşedintele de onoare al Resto Constanţa

Întrebat de cotidianul ZIUA de Constanța despre se întâmplă cu plajele din municipiu (Faleza Nord-Modern) Chițac ne îndeamnă să ne adresăm de acum încolo întrebările către OMD. 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii