Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:01 30 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial De ce merită FC Viitorul să devină campioana României

ro

11 May, 2017 00:00 2084 Marime text
Judeţul Constanţa este aproape de o nouă mare performanţă sportivă: titlul de campioană a României la fotbal seniori! După alte sporturi de echipă, gen rugby, handbal sau volei, este pe cale să ajungă pe litoral, în vitrina FC Viitorul, şi trofeul la sportul-rege, sportul sporturilor, cel care adună cei mai mulţi microbişti pe stadion ori în faţa televizorului şi cel care naşte cele mai mari pasiuni şi controverse. 
 
Numai mâine nu e sâmbătă, 13 mai, când, pe stadionul de lângă Constanţa, de la Ovidiu, al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, FC Viitorul se poate încorona campioană a României. O campioană extrem de tânără, atât prin vârsta clubului FC Viitorul (născut în 2009), cât şi prin vârsta jucătorilor lui Hagi, echipa având cea mai mică medie de vârstă din Liga 1. Lucrurile sunt simple. Dacă învinge CFR Cluj, în ultima etapă a campionatului, FC Viitorul devine campioană, indiferent de ce vor face FCSB şi Dinamo, celelalte două formaţii rămase în lupta pentru titlu.
 
FC Viitorul, campioana României 2016/2017. Sună bine, nu? Şi cine ar fi crezut, cu câţiva ani în urmă? Dar ce vorbesc eu, cu câţiva ani, cine şi-ar fi închipuit, la startul acestui sezon, că FC Viitorul va ajunge în ultima etapă să lupte cu titlul pe masă şi să mai şi deţină prima şansă la cucerirea trofeului? Se cuvine să subliniez importanţa şi dimensiunea unei asemenea eventuale realizări. Ar fi ceva extraordinar ca formaţia de pe litoral să fie aşezată în galeria campioanelor ţării, alături de nume de legendă precum Steaua, Dinamo, Rapid, U Craiova, FC Argeş, Chinezul Timişoara, Ripensia Timişoara, Venus Bucureşti, Petrolul Ploieşti sau CFR Cluj.
Merită FC Viitorul să iasă campioană? După părerea mea, da, fără discuţie! A arătat cel mai bun fotbal în ansamblul campionatului, a fost prima la finalul sezonului regulat şi a jucat la un nivel înalt şi în play-off. Victoria finală a FC Viitorul ar fi una a talentului. A curajului. A stabilităţii. A inspiraţiei. A vorbelor puţine în afara terenului. A fotbalului, pur şi simplu. A lui Hagi.
 
Lotul FC Viitorul musteşte de talent, care vine din Academie şi alimentează constant prima echipă. Gică Hagi a avut curajul de a miza în acest sezon mai mult ca niciodată pe tineri, şi i-a ieşit. Stabilitatea clubului, ferită de scandaluri şi tensiuni, s-a transmis şi pe teren. Hagi a fost inspirat la achiziţii (cel mai bun exemplu e Ţucudean) şi e inspirat la alegerea echipei şi la schimbări, în timpul meciului. La FC Viitorul, se vorbeşte doar pe teren, nu şi în afara lui. Hagi e un inamic declarat al polemicii şi al promovării lucrurilor mărunte din fotbal, a cancanului şi a bârfei, în detrimentul aspectului tehnic. Modul său de a vedea fotbalul e aproape să îi aducă în dar titlul de campion.

Ti-a placut articolul?

Comentarii