Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Dar să nu-mi iei niciodată dragostea! Dacă atmosferă nu e, nimic nu e

ro

04 May, 2020 00:00 4668 Marime text

„Poți să-mi iei tot ce-am mai scump pe lume
Poți să-mi iei zilele, nopțile sau anii de vrei
Să mă lași singur într-un loc anume
De unde să nu pot vreodată să mă întorc la ai mei
Dar să nu-mi iei niciodată dragostea!“.

Versurile melodiei „Să nu-mi iei niciodată dragostea“ a formației „Holograf“ se pot aplica cum nu se poate mai bine situației în care se află și se va afla sportul în continuare, în perioada aceasta cumplită penru întreg globul, marcată de epidemia de coronavirus.

Momentan, antrenamentele obișnuite, de grup, și, implicit, meciurile sunt întrerupte, dar, pe măsură ce timpul trece, lumea sportului se gândește la reluarea activității. Oricum, mai e ceva și până atunci, totul depinzând de la țară la țară. Se fac fel de fel de scenarii, calcule și planuri asupra a ce va fi, cum va fi și ce trebuie făcut pentru ca riscul epidemiologic în sport să fie risipit. Oricum, în toate variantele, când competițiile se vor relua, singura certitudine e că, o perioadă, acestea se vor derula fără spectatori în tribune. Acesta este unul dintre prețurile cele mai mari pe care i le plătește sportul coronavirusului. Lipsa spectatorilor. Dacă atmosferă în tribune nu va fi, nimic nu va fi!

Sportul e făcut pentru spectatori. Fără ei, pasiunea și motivația scad, iar granița dintre meci oficial / meci amical e tot mai subțire. „Să nu-mi iei niciodată dragostea!“, pare a fi strigătul disperat al sportului în momentul de față, dragostea sa, fanii, fiind ținuți la distanță de fenomen de nemilosul coronavirus.

Susțin toate măsurile care se iau pentru evitarea riscului infectării cu Covid-19, iar competiții sportive fără spectatori o perioadă (după ce, inițial, meciurile au fost oprite) sunt, categoric, absolut necesare din acest punct de vedere, sunt obligatorii. Asta e clar, fără putință de tăgadă. Într-o situație de viață și de moarte, cum e aceea pe care o străbatem actualmente, sportul trece pe planul secund . Doar constat însă că, fără fani alături, până când aceștia vor putea reveni la meciuri, nimic nu va mai fi ca înainte în sport.

Și, parafrazându-i, în continuare, din nou pe cei de la „Holograf“,

„Poți să mă faci una cu pământul
Să mă calci în picioare de o mie de ori
Să mă sfâșii cu dinții și-apoi să chemi vântul
Să-mi împrăștie trupul într-o mie de zări
Dar să nu-mi iei niciodată dragostea!“. 

Citește și:

Handbal. Variantele de încheiere a sezonului HC Dobrogea Sud - „Ne-am fi dorit să vă avem în tribună la aceste meciuri“

Interviu cu Alexi Pitu, fotbalist la FC Viitorul „Viața în izolare este destul de complicată, mai ales pentru sportivi“

#ConstantaEsteBine Handbalistul Ionuț Iancu, de la HC Dobrogea Sud Constanța, a interpretat la vioară „Ave Maria“ (video)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii