Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cu titlul naţional pe masă. O ipostază obişnuită pentru Tomitanii Constanţa

ro

19 May, 2018 00:00 2716 Marime text

Sâmbătă, 19 mai, tânăra echipă de rugby Tomitanii Constanța joacă o nouă finală, întâlnind la București Gloria Buzău, în Divizia Națională de seniori, eșalonul secund al sportului cu balonul oval din România. Abonată, an de an, la titlurile de campioană națională la juniori, gruparea de pe litoral menține ștacheta ridicată și la seniori, unde, în două sezoane consecutive, s-a calificat în finală, de fiecare dată din postura de nou-promovată!

Tomitanii au scris șapte ani, sezon de sezon, câte o pagină în istoria rugby-ului juvenil constănțean. Redutabili la juniori, unde au luat titlu după titlu, cu excepția unei stagiuni, în care au fost în afara finalelor, Tomitanii s-au impus ca o echipă frumoasă, valoroasă și omogenă, care a parcurs toate etapele, cu aproape același lot, unit de victorii. Clubul a crescut, la fel și băieții, cărora le-a venit rândul să joace și la seniori. Prima dată, în stagiunea trecută, în Divizia A, unde au fost finaliști, luând argintul. Într-un campionat în care, cu o singură excepţie, constănţenii au jucat numai cu juniori. În sezonul trecut, echipele Tomitanilor au participat în cinci campionate, în toate obţinând rezultate deosebite: aur la Under-17 (rugby în 10), argint în Divizia A de seniori şi la Under-20 (rugby în 15), bronz la Under-19 (rugby în 10) şi calificare la turneul final, unde a ocupat locul cinci - la rugby în 15 Under-18.

La seniori, a urmat, în stagiunea 2017/2018, evoluția din eșalonul superior, DNS. Campionat mai dificil, adversari mai experimentați și mai puternici. Se impuneau întăriri - și s-au făcut - și cu rugbyști de la eșalonul de elită, Superliga, dar chiar și așa, Tomitanii a rămas tot o echipă tânără. În tradiția sezoanelor anterioare, rezultatele au continuat, iar o perioadă echipa pregătită de Cristian Cojocaru a fost pe locul întâi, legând mai multe victorii. A câștigat inclusiv pe terenul adversarei de acum din finală, cea care a încheiat pe primul loc sezonul regulat.

Față de tur însă, Gloria Buzău s-a întărit semnificativ și are prima șansă în duelul pentru titlu de sâmbătă cu Tomitanii. Formația constănțeană nu se crede însă dinainte învinsă și promite un meci frumos. În cuplajul de pe „Arcul de Triumf“, în care se întâlnesc cele mai bune patru echipe din DNS, județul Constanța are două reprezentate, Tomitanii și multipla medaliată în acest eșalon CS Năvodari (vicecampioană în sezonul trecut și care acum dispută finala mică). După cum merg lucrurile, sunt șanse mari ca, nu peste mult timp, dacă susținerea financiară se menține, să vedem și rugby de Superligă pe litoral, fie la Constanța, fie la Năvodari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii