Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:27 23 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Copiii cu dizabilităţi, îndreptăţiţi să aibă o viaţă demnă

ro

24 Nov, 2018 00:00 852 Marime text
Se apropie cu paşi repezi Ziua internaţională a copiilor cu dizabilităţi, marcată în fiecare an pe data de 3 decembrie. Această zi este ocazia perfectă pentru o schimbare de atitudine faţă de aceşti copii.
 
Din păcate, din ce în ce mai mult, societatea refuză să-si schimbe atitudinea şi impune bariere în ceea ce îi priveşte, ceea ce e de-a dreptul trist.
La întrebarea ce este dizabilitatea, puţini sunt cei care ştiu să răspundă.
Copilul cu dizabilităţi trebuie considerat ca făcând parte din societate. El are nevoie de sprijinul nostru, de permisiunea noastră ca el să vieţuiască alături de ceilalţi copii, ca parte integrantă a societăţii.
Ştie cineva ce luptă imensă se dă în familiile acestor copii? Cât de greu le este? Copilul cu dizabilităţi reprezintă începutul unei mari provocări.
Îi vedem, inevitabil, pe aceşti copii pe stradă, în mall-uri, în mijloacele de transport.
Însă modalitatea noastră de abordare a acestei probleme este, de cele mai multe ori, necorespunzătoare.
A fi părinte de copil cu dizabilităţi este o provocare uriaşă a vieţii.
 
În concluzie, recunoaşterea drepturilor egale pentru toţi copiii, fără discriminări, echivalează cu importanţa egală a nevoilor fiecărui individ în parte.
Nu este deloc greu să promovăm mesajul „Oameni egali - Drepturi egale“, un mesaj de conştientizare a faptului ca persoanele cu dizabilităţi au aceleaşi drepturi ca noi toţi.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii