Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:57 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Constănţenii au pus piciorul în prag. Două proteste anunţate în acest weekend

ro

04 Nov, 2017 00:00 2895 Marime text
Lucrurile au început să se mişte la malul Mării Negre. Sau cel puţin aşa pare. Constănţenii nemulţumiţi de autorităţi ies în stradă pentru a-şi expune punctul de vedere. Cu toţii vrem acea schimbare, iar cetăţenii încep să prindă curaj în această direcţie.
 
Sâmbătă, de la ora 16.00, în zona restaurantului Zodiac, va avea loc cel de-al doilea protest organizat de USR Constanţa şi Baricada Verde. Protestul are ca scop împiedicarea amplasării obiectivul „Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical Heritage - Miniature Park“ în parcul Tăbăcărie. Câteva sute de constănţeni au semnat deja petiţia împotriva proiectului. Municipalitatea doreşte îmbunătăţirea utilizării durabile a patrimoniului cultural şi istoric prin crearea unui parc de agrement cu expoziţii de miniaturi. Bineînţeles că asta înseamnă diminuarea suprafeţei de spaţiu verde.
 
Cel de-al doilea protest va avea loc duminică, în faţa Prefecturii Constanţa, începând cu ora 19.30. Protestul are loc simultan în zece oraşe din ţară şi vizează legile adoptate din ultima perioadă. Primul motiv pentru care locuitorii oraşului ies în stradă este proiectul de modificare a legilor justiţiei. Potrivit paginii evenimentului „Nu vrem să fim o naţie de hoţi!“, adoptarea de către Parlament a acestui pachet de legi ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei: „Ne putem lua adio de la o justiţie independentă“, scriu organizatorii.
 
Al doilea motiv expus de „Rezistenţa Constanţa“ vizează proiectul de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării. Senatorii jurişti au dat un raport negativ privind proiectul de lege. Până şi preşedintele Klaus Iohannis şi-a declarat nemulţumirea privind legile justiţiei şi a criticat dur pachetul de legi asumat de ministrul Justiţiei. Mai mult, preşedintele a declarat că se va implica activ şi că va face uz de toate atribuţiile sale constituţionale pentru ca eficienţa şi eficacitatea sistemului de justiţie să se păstreze.
 
Dacă aceste proteste vor schimba ceva rămâne de văzut. Totuşi, aceste demersuri sunt un pas înainte pentru o ţară ce se vrea a fi dezvoltată. Trebuie să ne facem vocea auzită!

Ti-a placut articolul?

Comentarii