Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Constanța și șantierele ei. Că nu se face nu e bine, că se face tot nu-i bine!

ro

01 Aug, 2022 00:00 1885 Marime text
 
  • Aștept ziua în care șantierele se vor închide și noi să putem să ne plimbăm liniștiți, cu mașina ori pe jos, ori cu bicicleta sau alte mijloace de transport, prin frumosul oraș renăscut, lăudând administrația locală pentru treaba bună făcută.
 
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că municipiul Constanța, oraș turistic și cel mai mare port la Marea Neagră, este un mare șantier, cu bulevarde frezate care așteaptă asflatul, cu trotuare sparte și devenite, practic, inexistente, cu șanțuri și pănânt acolo unde ar fi trebuit să fie treceri de pietoni sau căi de trecere.
 
Primarul orașului ne-a transmis recent, în contextul lucrărilor privind rețeaua de termoficare, că este conștient de faptul că mama dumnealui se află pe buzele tuturor constănțenilor și nu în sensul bun.
 
Centrul istoric al Constanței pare adesea un șantier abandonat și a făcut ocolul țării, fiind comparat cu bombardamentele din țara vecină.
 
Toate acestea nu reprezintă nouătiți pentru constănțenii ce își duc aici viața de zi cu zi și nici pentru turiștii ce s-au încumetat să vină la mare, în Constanța, anul acesta.
 
Cu privire la toate aceste aspecte, îmi vine în minte o vorbă ce pare mereu să se potrivească la fix cu atitudinea românului în general, nu numai a constănțenilor:
 
Că nu se face nu e bine, că se face tot nu-i bine! Cum ar veni – așa e rău, așa nu-i bine!
 
Nu aș vrea să fiu înțeles greșit, nu iau partea nimănui, șantierele care a înghițit Constanța mă afectează și pe mine și disconfortul este unul vădit, pe toate planurile, atât ca pieton, cât și ca șofer.
 
Dar nu știu de ce îmi vine în cap vorba aceasta și mi se pare că se potrivește la fix.
 
Singura consolare pentru constănțeni ar fi ca, atunci când, într-un binecuvântat final, lucrările se vor termina și șantierele se vor închide, produsele finite pentru care aceștia au îndurat și au strâns din dinți neputincioși atâta vreme să fi meritat eforturile făcute de aceștia.
 
Aștept ziua în care șantierele se vor închide și noi să putem să ne plimbăm liniștiți, cu mașina ori pe jos, ori cu bicicleta sau alte mijloace de transport, prin frumosul oraș renăscut, lăudând administrația locală pentru treaba bună făcută.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Atenție, constănțeni! Au început lucrările și pe bulevardul Ferdinand. Dispar locurile de parcare, iar spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii