Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cazinoul din Constanța – „Reparăm o mare rușine și o nedreptate istorică“

ro

08 May, 2023 00:00 1849 Marime text
 
 
  • Într-o recentă postare pe o pagină de socializare, primarul Constanței Vergil Chițac anunța că peste 60% din lucrarea de la Cazino este finalizată.
 
În urmă cu trei ani și câteva luni, când s-a anunțat semnarea ordinului pentru începerea lucrărilor la Cazinoul din Constanța, nu puțini au fost cei care s-au abținut de la a crede în ceea ce părea un vis devenit realitate  - Cazinoul restaurat!
 
Scepticismul a continuat să îi urmărească pe mulți chiar și după ce Cazinoul a fost învăluit în schele, iar fațadele sale scorojite au fost acoperite spre renaștere.
 
Și totuși, cu fiecare zi ce aducea noi zgomote în șantierul de la Cazino, cu fiecare părticică din acoperiș înlocuită cu una nouă, cu fiecare turn ce se înălța semeț spre cer refăcut, cu cei patru berbeci care acum privesc din nou senini marea de la înălțimi de peste ape, scepticismul a pierdut tot mai mult teren și ceea ce înainte era neîncredere acum este doar nerăbdare și emoție.
 
Într-o recentă postare pe o pagină de socializare virtuală, primarul Constanței Vergil Chițac anunța că peste 60% din lucrarea de la Cazino este finalizată.
 
Totodată, acesta vorbea despre faptul că Ministerul Dezvoltării a suplimentat fondurile de la Cazino pentru lucrările suplimentare și pentru ajustarea costurilor în funcție de creșterile prețurilor materialelor de construcție, dar și cel al energiei.
 
„Mă bucur că, în acest fel, reparăm o mare rușine și o nedreptate istorică“, a spus primarul.
 
Cu siguranță, anii în care Cazinoul a fost ignorat și abandonat au reprezentat o mare rușine.
 
Mai mult decât atât, istoria vie pe care lucrările de la Cazino au scos-o la iveală, mărturiile deținuților politici aduși să lucreze aici în anii renovărilor sale reprezintă nedreptăți istorice ce trebuie reparate, iar adevărul trebuie adus la lumină și lăsat să fie cunoscut de către toți.
 
Citește și

Vești bune pentru Cazinoul din Constanța! Ministerul Dezvoltării a făcut anunțul
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii