Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Campania va fi monitorizată video şi foto. Vei strânge gunoaiele vecinilor tăi?

ro

25 Sep, 2015 00:00 1897 Marime text
Recent, Primăria municipiului Constanţa a anunţat organizarea, în perioada 1 - 31 octombrie, a unor „acţiuni concrete de ecologizare, igienizare şi înfrumuseţare împreună cu constănţenii, pentru menţinerea curăţeniei oraşului nostru“. Viceprimarul municipiului Constanţa Decebal Făgădău a spus că această campanie este adresată tuturor cetăţenilor, indiferent de vârstă sau de etnie.
 
„Vor participa toate departamentele Primăriei, instituţiile coordonate şi subordonate Consiliului Local, regiile autonome, pentru că avem de muncă. Vom începe exact de acolo de unde începe Constanţa, indiferent de regimul de proprietate, şi vom face curat. Toată campania va fi monitorizată video şi foto. În calendarul de activităţi al administraţiei publice se vor autogenera activităţi, pentru că sunt foarte mulţi cei care vor să se implice“, a declarat primarul interimar al municipiului.
În spaţiul virtual, acţiunea pare că merge ca pe roate. Toţi se implică, toţi vor să strângă atât gunoaiele lor, cât şi pe cele ale vecinilor. Parcă seamănă cu acele campanii umanitare postate pe Facebook cu diverşi copii bolnavi. Mă refer la acele poze care strâng sute de like-uri, deşi puţini sunt cei care fac ceva cu adevărat pentru micuţii suferinzi.
Revenind la acţiunile „concrete de ecologizare, igienizare şi înfrumuseţare“ a Constanţei, consider că acestea trebuiau făcute fără atâta gălăgie.
Campania nu îi va schimba pe cei care cotrobăie prin tomberoane, pe cei care caută prin pubele după pet-uri.
Mai mult decât atât, campania nu o să le dea curajul necesar cetăţenilor de rând să-i educe pe cei care aruncă mizeria după bunul plac. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte simple: campania „concretă de ecologizare, igienizare şi înfrumuseţare“ a Constanţei trebuia făcută de mult.
 
Ce aţi păzit până acum? Aţi avut alte preocupări, alte proiecte măreţe pentru noi, pentru constănţeni?
 
Sunt curios, copiii directorilor din Primăria Constanţa se joacă în parcurile amenajate de municipalitate?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gogu 29 Sep, 2015 13:18 o sa fac poze cu vecinii care arunca mizerie si le fac plangeri la primarie! Felicitari pentru campanie!