Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:52 15 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Avem declaraţii oficiale de la Oprea. Ce facem cu ele?

ro

27 Oct, 2015 00:00 1713 Marime text


S-a scurs aproape o săptămână de la moartea tragică a lui Bogdan Cosmin Gigină şi încă nu avem nicio reacţie pertinentă din partea vicepremierului Gabriel Oprea, în a cărui coloană oficială se afla poliţistului în timpul accidentului. Dacă Oprea a ieşit, de parcă ar fi fost scos cu forţa din bârlog, pentru a face unele declaraţii cu privire la acest tragic eveniment, premierul Victor Ponta este în continuare în silenzio stampa.
 
Ieri, după aproape o săptămână de la evenimentul tragic pentru familia Gigină, generalul a ieşit să clarifice situaţia. Explicaţiile sale nu doar că au fost insuficiente, ci au ridicat şi mai multe semne de întrebare şi controverse. Asemenea unui puşti din clasele primare care a învăţat pe de rost o poezie, generalul a ieşit în faţă, s-a proptit pe un piedestal în faţa unor microfoane, a recitat poezia, clar şi cu dicţie, apoi a făcut stânga-mprejur şi dus a fost. În urma sa au rămas întrebările jurnaliştilor şi ale tuturor celor care ar fi vrut să îl întrebe simplu pe Oprea: DE CE?
 
Prin declaraţiile sale, Oprea a risipit un singur mister, declarând ca nu s-a oprit la locul accidentului. Fiind „protejat“ de imaginea accidentului de unul dintre ofiţerii care îl însoţeau, maşina în care se afla a demarat după ce poliţistul i-a făcut semn şoferului să înainteze. Nu s-a întrebat oare nicio clipă atunci de ce şoferul a oprit maşina? „Abia după ce depăşisem locul accidentului am aflat ce s-a întâmplat“, a explicat Oprea. „Am comunicat imediat cu şefii de structuri din MAI, pentru intervenţia de urgenţă a echipajelor SMURD, şi le-am solicitat să fiu permanent informat cu privire la ceea ce se întâmplă. Echipajul SMURD a ajuns la locul accidentului în mai puţin de patru minute“.
 
Care va să zică, doar dacă ai acces direct la şefii din structuri salvarea poate veni în timp util? Şi echipajele de intervenţie vin doar dacă le spune ministrul să se deplaseze? Până atunci, nimeni de la locul accidentului nu sesizase echipele de intervenţie? Greu de crezut.
 
În afara acestor explicaţii seci, care nu vor ţine niciodată de cald nimănui, cu atât mai puţin familiei poliţistului Gigină, în urma declaraţiilor lui Oprea au rămas multe întrebări fără răspuns:
 
De unde venea şi încotro se îndrepta vicepremierul?
 
În deplasarea sa, avea dreptul la coloană oficială?
 

Având în vedere protocoalele Poliţiei Române, de ce poliţistul Gigină era pe motocicletă pe o vreme nefavorabilă?

Ti-a placut articolul?

Comentarii