Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Au furat startul campaniei electorale! Ce ar mai fi de furat?

ro

06 Oct, 2014 00:00 1936 Marime text
Electoratul nu așteaptă ca în campania pentru prezidențiale să asiste la un război al bannerelor și al afișelor, la încălcarea regulilor pentru un candidat care vrea să arate că este înaintea tuturor. De lipsa de fairplay și de respect pentru reguli și implicit de circul electoral s-au săturat toți românii, care încă mai cred că politicul va lucra într-o zi și pentru binele lor. Românii nu au nevoie nici de bannerele pe care PSD s-a grăbit să le monteze încălcând regulile electorale, nici de afișe, nici de discursuri. Au auzit destule din '89 încoace. Candidații, nelipsiți în ultima perioadă prin depuneri de candidatură și lansări, vor fi peste tot, timp de 30 de zile, la TV şi la diverse manifestări. Puțini electori vor dori să-i vadă în această perioadă pe bannere sau să-i asculte la televizor. În acest timp, românii vor spune în continuare că politicienii le-au furat din zile oferindu-le pungi electorale și promisiuni.

Cu toate acestea, PSD a insistat să aibă bannerele în stradă înaintea tuturor. Chiar dacă, astfel, a încălcat nu doar așteptările electoratului, ci și regulile campaniei electorale, PSD a ținut cu tot dinadinsul să fie cu un pas înaintea tuturor. La Constanța, a furat startul campaniei electorale, montând în municipiu și în județ bannere cu un Victor Ponta zâmbitor din data de 2 octombrie, deși campania a început pe 3 octombrie, ora 00.00.

Același lucru s-a întâmplat și în alte zone ale țării, nu doar în fieful lui Mazăre. Astfel că, în presa națională, au apărut informații potrivit cărora încă din data de 1 octombrie bannerele cu mesajul „Victor Ponta președinte“ au împânzit mai multe localităţi din Bistriţa-Năsăud, cel mai probabil pe principiul că primii sosiți cu afişe sunt și primii la scaunul prezidențial.

Revenind la Constanța, aici, partidele din opoziție au avut parte de un start furat de două ori. Dacă PSD Constanța și-a asigurat un debut electoral marcat de expunerea timpurie a imaginilor cu Ponta, de prezența afișelor electorale nu s-a interesat nimeni de la Primăria lui Mazăre. Astfel că, pe data de 3 octombrie, la ora 00.00, ACL Constanța stătea cu miile de afișe pe mese întrucât, deși legal permisă, în Constanța era interzisă lipirea afișelor, deoarece Primăria Constanței nu montase panourile electorale stradale. În orice caz, nu credem că electoratul ar fi solicitat vreun moment prezența acestor panouri, şi nici a bannerelor PSD...

Ce ar mai fi de furat, ne întrebăm? Au furat startul campaniei electorale, anterior ar fi furat și semnături pentru susținerea lui Ponta (în mediul online au apărut informații potrivit cărora funcționari ai Direcţiei de Asistenţă Socială i-ar fi hărțuit pe părinții cărora trebuie să li se plătească indemnizații pentru copiii cu handicap, cerându-le să semneze pentru candidatura lui Victor Viorel Ponta!), mai rămâne să fure voturile prin promisiuni ce nu vor fi onorate sau prin traseismul electoral pe care l-au și legiferat, prin desființarea secțiilor de votare speciale.
Într-un final, povestea este aceeași, prin pași făcuți înaintea tuturor prin înșelare, se ajunge la noi pași făcuți înapoi pentru țară...
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii