Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:08 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial „Aici sunt banii dumneavoastră” - O infrastructură rutieră de care le e ruşine şi melcilor!

ro

17 Aug, 2015 00:00 1072 Marime text
Telegondole construite în sate montane uitate de lume, parcuri pentru copii realizate pe terenuri inundabile, teleschiuri în staţiuni unde vin trei turişti pe an. Mai-marii responsabili cu dezvoltarea infrastructurii din România ne-au arătat, ani la rând, că problema absorbţiei fondurilor europene îi depăşeşte, însă ştiu foarte bine să fure bani din bugetul de stat. Ca o paranteză, au început să fure, în ultimii ani, şi din banii comunitari, însă acum se chinuie în arest sau în procese pe care, oricum, le vor pierde.
 
Toate acestea sunt efectele unor proiecte de infrastructură puse în România cu pixul de oameni care au ştiut de la bun început că vor devaliza banul public. Cea mai bună vacă de muls a fost şi va rămâne Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, care gestionează o infrastructură rutieră pe care ne-am dori-o măcar la nivelul vecinilor de la vest. Contractul Bechtel încheiat pe vremea Guvernului Năstase şi reziliat după ani buni, în detrimentul statului român, este vârful unui iceberg care acum începe să se topească peste capetele luminate ale celor care tremură că vor ajunge la răcoare. Dar au buzunarele pline.

Seria dezvăluirilor făcute de angajaţii de la CNADNR continuă să scoată la iveală noi nereguli. Aceştia spun că toate problemele sunt tolerate chiar de şefii companiei. Cei care îşi fac curaj să vorbească sunt o parte dintre directorii companiei, iar motivul principal care i-a determinat să spună lucrurilor pe nume e faptul că nu au fost lăsaţi să îşi facă treaba. Iar atunci când scot mizeria de sub preş, angajaţii CNADNR sunt traşi pe linia moartă.
 
În timp ce toată lumea vorbeşte despre câţi kilometri de autostrăzi se vor construi, peste o mie de poduri din România stau să cadă, iar drumurile sunt şi ele într-o stare deplorabilă. Angajaţii CNADNR susţin că au informat conducerea despre neregulile care există în teritoriu, în cadrul companiei.
 
Alin Goga, directorul adjunct de investiţii din cadrul Direcţiei Drumuri şi Poduri Craiova, a fost suspendat din funcţie în urma unor declaraţii făcute în cadrul unei emisiuni TV. „Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toata viaţa lor la stat. Mai e o problemă. Au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme“, a declarat Alin Goga.
 
Nu voi despica în patru un fir dezbătut pe toate canalele media. Dar, dacă aceste lucruri se vor adeveri, mă întreb ce justificare vor mai avea Consiliul Judeţean Constanţa, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, şefii lor, Nicuşor Constantinescu şi Adrian Gâmbuţeanu, în procesele în care sunt trimişi în judecată pentru abuz în serviciu pentru că ar fi împădurit şosele care sunt uliţe... şi care aşa au rămas şi vor rămâne, din păcate!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii