Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achim, Achimaș și muștele din lapte

ro

05 Mar, 2016 00:00 2552 Marime text
 
Achim și Achimaș. Două nume. Distincte. La fel de bine se puteau numi Lolek și Bolek. Două nume de miniștrii. Tehnocrați: unul a fost pus să coordoneze Agricultura, celălalt Sănătatea. Unul distruge o afacere locală, celălalt dă încă în bobi sperând într-un semn divin care să îi arate ce au pățit copiii care se îmbolnăvesc pe capete de SHU. La întrebarea „ce ne-a lovit” Achim şi Achimaş, cei care ar trebui să caute până în pânzele albe răspunsuri, dau din colț în gard. Par ei înşişi nedumeriţi grav, dar sunt urmăriţi “cu atenţie şi puțină îngrijorare “de căpetenia de trib. În tehnocraţia lor, Achim şi Achimaş par divorțați de specialiştii din propriile ministere.

În aceeași bulă de tehnocrație, Achim aprecia, pe rețeaua de pe care se conduce țara, Facebook, că a procedat absolut corect și conform cu legislația UE și națională “atunci când a anunțat numele producătorului la care s-a găsit brânză de vaci contaminată cu E-coli. Așa o fi brânza. Cu E-coli. Păcat că nu prea s-a sincronizat cu valul de îmbolnăviri al bebelușilor. A fost fabricată prea târziu. Hai să căutăm un alt producător ispășitor atunci, lăsând Brădet-ul în plata... clienților.

Așa am găsit că de vină sunt niște mulgători de prin Argeș.au amendat și firmă pentru că nu nu se efectuase triajul epidemiologic al celor 5 mulgători la ieșirea din tură. Direcția de Sănătate Publică Dolj, împreună cu medici veterinari de la DSVSA Dolj, au constatat că sunt probleme și în privința controlului medical periodic al personalului încadrat ca îngrijitor de animale. Bun, deci avem acum un laitmotiv: lactatele. La început au fost portocalele de vină nu? Pe culegătorii de portocale nu i-ați verificat?

Achim și Achimaș, mai bine nu v-ați băga ca musca în lapte ci ați răscoli mai bine adevărurile despre ghearele morții care ne fură copiii din brațe
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii