Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunt vizate şi porturile de pe Dunăre IFC investeşte 12 milioane de euro în grupul de firme româneşti TTS

ro

11 Jul, 2012 01:00 1765 Marime text
investitii_-_port_harsova.jpgDivizia de investiţii a Băncii Mondiale, International Finance Corporation (IFC), va investi până la 12 milioane de euro în Transport Trade Services (Grup TTS) şi în filialele acesteia pentru a îmbunătăţi serviciile de transport şi logistică din România, îndeosebi pe cele furnizate de-a lungul bazinului dunărean, stimulând astfel comerţul şi industria din întreaga regiune, notează www.steelguru.ro.

Potrivit site-ului menţionat, Tomasz Telma, director IFC pentru Europa şi Asia Centrală, a explicat că investiţia va avea un rol esenţial în dezvoltarea coridorului dunărean, la porturile de pe Dunăre şi la Constanţa. „Utilizarea sporită a coridorului dunărean ar putea îmbunătăţi semnificativ schimburile comerciale şi exporturile nu numai dinspre România, dar şi cele dinspre Austria, Bulgaria, Germania, Serbia şi Ungaria", a declarat Telma.

De cealaltă parte, Mircea Mihăescu, preşedintele Grupului TTS, a declarat că politica Uniunii Europene este aceea de a susţine trecerea la navigaţie fluvială în Europa, segment pentru care pot fi alocate fonduri semnificative. El a adăugat că acesta este primul pas dintr-un proiect pe termen lung care se va derula cu sprijinul IFC.

Sporirea gradului de utilizare a căilor fluviale poate determina o reducere considerabilă a costurilor de transport şi, totodată, poate spori schimburile comerciale la nivelul mai multor sectoare de activitate, precum agricultura, produsele chimice, metalele şi produsele miniere.

România a devenit membru al IFC în 1990. IFC sprijină întreprinderile private din întreaga ţară, din diverse domenii de activitate, incluzând aici pieţele financiare, agricultura, producţia, infrastructura şi sănătatea.

International Finance Corporation este membră a Grupului Băncii Mondiale, cea mai mare instituţie de dezvoltare globală care se concentrează exclusiv pe domeniul privat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii