Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât a primit judeţul Constanţa şi pentru ce OU privind rectificarea bugetară pe 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial

ro

18 Apr, 2020 01:45 3679 Marime text
Ieri, în Monitorul Oficial al României Partea I numărul 322 din 17 aprilie a fost Ordonanţa de urgenţă numărul 50 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, iar în Monitorul Oficial 323 cea referitoare la rectificarea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2020.

Asta după ce Guvernul a adoptat miercuri cele două ordonanţe, luând în considerare noile date economice ca urmare a crizei provocate de epidemia de COVID-19.

„Rectificarea bugetară pentru anul 2020 creşte alocările în zona de Sănătate, Muncă, Finanţe, Ordine şi Siguranţă publică şi Lucrări publice. Sunt avute în vedere, în principal, asigurarea resurselor bugetare necesare pentru finanţarea măsurilor de sprijin economic adoptate de Guvern în ultima perioadă”, preciza şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

El spunea că prin rectificare sunt prevăzute şi „alocările bugetare necesare pentru plata indemnizaţiei de şomaj tehnic pentru salariaţii care în această perioadă au contractele de muncă suspendate, precum şi pentru persoanele care prestează servicii în baza altor forme contractuale, precum persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau persoanele prevăzute la categoria alţi profesionişti în Codul Civil”.

În domeniul Sănătăţii, arăta Dancă, au fost alocate sumele necesare „atât pentru asigurarea necesarului de materiale medicale şi sanitare în combaterea epidemiei cu coronavirus, cât şi pentru plata asigurărilor sociale de sănătate sau a drepturilor beneficiarilor de asigurări de sănătate”.

Şeful Cancelariei preciza că la rectificarea bugetară s-a ţinut cont de datele macroeconomice transmise de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

Revenind la prima OUG, cea privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 trebuie arătat că la Anexa 3 a actului normativ menţionat la capitolul Sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor , judeţul Constanţa a primit 5.341.000 lei.

Din această sumă judeţului nu îi revine nimic, şi probabil, cu o anume destinaţie, către bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi judeţelor.

Mai trebuie spus că judeţele din preajma Constanţei au primit următoarele sume:

- Tulcea - 1.445.000 lei;
- Călăraşi – 2.218.000 lei;
- Ialomiţa – 87.000 lei.

Ce mai mare sumă a primit-o judeţul Vaslui (70.048.000 lei), urmat de Botoşani (19.219.000 lei) şi Suceava (13.126.000 lei).

Cea mai mică sumă – 0 lei – a primit-o judeţul Ilfov.  

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii