Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AVAB scoate la licitatie activele societatilor debitoare

ro

27 Aug, 2002 00:00 1045 Marime text

La inceputul lunii septembrie sunt programate doua licitatii pin care va fi vandut patrimoniul fabricii de ulei vegetal din Medgidia * Alte trei societati vor fi supuse procedurilor de recuperare a creditelor, activele valorificate totalizand suma de 116.527 dolari

In vederea recuperarii creantelor debitorului "Sun Sons" din Medgidia, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare scoate la licitatie publica o serie de active apartinand acesteia. "Sun Sons" are ca obiect de activitate fabricarea de ulei vegetal din floarea-soarelui. Activele care vor fi vandute prin licitatie sunt estimate la suma de pornire de 690.353 dolari (fara TVA). Valorificarea va avea in vedere vinderea la licitatie a intregului patrimoniu apartinand societatii, care este compus din: constructii, utilaje pentru fabricarea uleiului, instalatie pentru extractia uleiului din brochen, mijloace de transport si mijloace fixe (echipamente tehnologice, aparate de masurare, mobilier si birotica). Nu se va scoate la licitatie si terenul pe care este amplasata fabrica. Licitatia publica se va desfasura in data de 12 septembrie, la sediul AVAB. Pentru participarea la licitatie, ofertantii trebuie sa depuna la AVAB, cel tarziu cu o zi lucratoare inainte de data fixata pentru inceperea licitatiei, respectiv 11 septembrie, ora 14.00, urmatoarele documente: pentru persoane juridice romane - copie de pe certificatul de inmatriculare, eliberat de Oficiul Registrului Comertului; pentru persoane juridice straine - actul de inmatriculare tradus in limba romana; pentru persoane fizice romane sau straine - copie de pe actul de identitate/pasaport; imputernicire acordata persoanei care reprezinta pe ofertant; dovada depunerii garantiei de participare. Garantia de participare la licitatie reprezinta 30% din valoarea activului scos la licitatie si se depune sub una din urmatoarele forme: scrisoare de garantie bancara (model AVAB), in original, emisa de o banca romana, (pentru persoane fizice/juridice romane) sau de o banca straina cu care o banca romana are relatii de corespondent (pentru persoane fizice/juridice straine), valabila 45 zile de la data organizarii licitatiei; prin virament in contul AVAB nr. 500511795573/ROL, deschis la Directia de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucuresti; in contul AVAB nr. 2511.31-2266.72/USD, deschis la BCR - Sucursala Unirea; in contul AVAB nr. 2511.31-2266.71 ROL, deschis la BCR - Sucursala Unirea. Garantia de participare poate fi constituita in USD sau echivalent in lei, la cursul BNR valabil la data emiterii scrisorii de garantie bancara sau efectuarii viramentului. Pretul de adjudecare se poate achita in dolari sau echivalentul in lei, la cursul BNR valabil la data platii.

Active in valoare totala de 116.527 dolari

Alte trei societati care au inregistrat debite la stat sunt supuse procedurilor de valorificare a activelor de catre AVAB prin licitatie, care se va desfasura in data de 10 septembrie, ora 13.00. Este cazul SC AED International SRL, cu sediul in Constanta, care detine o serie de doua obiective care vor fi vandute prin licitatie: ferma zootehnica (fara teren) situata in comuna Reviga, sat Rovine, judetul Ialomita, compusa din constructii zootehnice (grajduri, atelier tamplarie, cladire moara de tocat fibroase, cladire moara urluiala, put forat, imprejmuire, depozit carburanti si rezervor metalic pentru apa, transformator 100 KWA etc.), moara cu ciocanele MI 83 (1989), utilaj prelucrat solul FREZA B 1800, bascula fixa 20 tone, moara tocat fibroase MC 5 (1982) descompletata, casa de bani; casa compusa din sapte incaperi plus un garaj cu acces direct in strada, cu gard din beton, poarta metalica si cota indiviza de teren de 120 mp, din care suprafata construita este de 105,50 mp, situata in Constanta. Pretul de pornire al licitatiei pentru vanzarea femei zootehnice a fost stabilit la 357 dolari (fara TVA), iar cel al casei la 8.130 dolari (fara TVA). Al doilea debitor este SC Incometal SRL din Constanta, al carui proprietar activ este Stefana Paun. In contul datoriilor la stat acumulate de societate, AVAB va scoate la licitatie imobilul constructie P+1, in suprafata construita de 204,6 mp, aflata in curs de executie, si teren in suprafata de 360 mp, situat in Costinesti. Pretul de pornire al licitatiei este de 15.349 dolari (fara TVA). Cea de-a treia societate aflata in vizorul AVAB, Hondi SRL, apartine sotilor Bosoanca Viorel si Silvia Cornelia si are sediul in Constanta. In aceeasi data de 10 septembrie, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare va scoate la licitatie publica ferma zootehnica (complex de vaci), situata in comuna Mihail Kogalniceanu si aflata in proprietatea SC Hondi SRL. Obiectivul supus valorificarii are o suprafata de 10,750 hectare si este compus din: utilitati si constructii (grajd maternitate, trei grajduri vite, laptarie, moara de furaje, doua magazii furaje, siloz furaje, rezervor combustibil, doua fanare, rezervor apa, centrala termica, birouri sediu, drumuri incinta). Ferma a fost evaluata la suma de 88.691 dolari (fara TVA). Documentele pe care solicitantii trebuie sa le depuna la sediul AVAB in vederea participarii la licitatii sunt cele enumerate anterior.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii