Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:48 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

agrointeligenta.ro Schimbare privind valabilitatea contractului de Arendă pentru APIA!

ro

08 Mar, 2017 09:56 4050 Marime text
Parlamentarii au schimbat condiția de valabilitate a contractului de arendă pentru APIA. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu pe pagina sa de Facebook, precizând că modificarea legislativă a Ordonanței 3/2015 a trecut de Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților.

”Astăzi in Comisia de Agricultura din Camera Deputaților, am reușit sa îndeplinim un alt obiectiv solicitat de fermieri si anume sa eliminam din legislație termenul de 1 decembrie ca data limita de valabilitate a contractelor. Contractele de închiriere/arenda trebuie sa aibă valabilitate la data depunerii cererii de plată”, a anunțat Daniel Botănoiu.

Vă reamintim că Agrointeligența a sesizat săptămâna trecută că deși obligația de a avea contracte de arendă valabile la data de 1 decembrie a anului de cerere a fost eliminată din Ordinul 619/2015, această condiție încă există în OUG 3/2015, având putere de aplicare, în ciuda faptului că fermierii au argumentat la MADR că nu este nevoie de o astfel de prevedere având în vedere forma contractelor conform Codului Civil.

Săptămâna trecută, directorul general al APIA a anunțat că situația va fi rezolvată în Parlamentul României prin amendarea Legii de aprobare pentru modificările la OUG 3/2015. Șeful APIA a arătat că nu vor exista probleme pentru fermieri până când se va opera modificarea legislativă întrucât în primele zile sunt programați să depună actele acei producători mici.

”Fermierii nu vor avea probleme. Încă de la bun început au fost făcute programările – încep cu fermierii mai mici unde nu e cazul cu aceste lucruri și urmează apoi să vină ceilalți, iar până atunci se reglementează”, a explicat Pintea.

După votul din Comisia pentru agriucltură, modificarea legislativă trebuie supusă votului din plen și apoi legea așteaptă promulgarea președintelui Klaus Iohannis și publicarea în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

sursa: agrointel.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii