Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

agrointel.ro Un fermier din Călărași a lansat dovlecii-minioni!

ro

18 Oct, 2016 12:07 2204 Marime text
Dovlecii-minion. O idee cu priză la cei mici, o idee care îi aparține fermierului Gheorghe Neacșu, din localitatea Perișoru, județul Călărași. Agricultorul cultivă dovleci de mai bine de zece ani, fiind și singurul din județ care a avut de întreținut o cultură înființată pe patru hectare. În acest an, Gheorghe Neacșu și-a propus să aducă pe piață ceva inedit și să-și valorifice dovlecii într-o altă formă. După câteva nopți nedormite și mai multe idei, soluția a venit de la mult îndrăgita animație cu minioni. Așadar, a luat decizia ca plăcintarii din Călărași să fie transformați în niște veritabili minioni care au cucerit inimile tuturor celor care i-au văzut până acum!

Lucrează de doi ani la acest proiect

Printr-o selecție atentă a bostanilor, fermierul i-a selectat pe cei mai spectaculoși și i-a transformat în minioni. Drumul până la rezultatul final nu a fost simplu, dar cu multă muncă și dăruire a ieșit un produs cât se poate de atrăgător și care în mod cert îi va cuceri și pe copii și pe adulți.

”Lucrez la acest proiect de aproape doi ani. În cele din urmă, după multe nopți nedormite și câteva idei, am ajuns la minioni. După aceea a trebuit să găsesc o modalitatea să transform dovlecii în figurine. Inițial am încercat să-i colorez eu, manual, după care mi-am dat seama că durează prea mult și nu aș fi reușit să ies cu ei pe piața așa cu mi-am propus, pe 16 octombrie. În cele din urmă am găsit varianta cea mai bună de a-i aduce la această formă. Chiar dacă inițial m-am gândit ca acest produs să fie dedicat copiilor, văzând reacția adulților mi-am dat seama că este genul de produs care place tuturor, indiferent de vârstă”, a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro Gheorghe Neacșu, cultivator de dovleci plăcintari din localitatea Perișoru, județul Călărași.



15-20 lei prețul unei astfel de figurine

Pentru o astfel de figurină, părinții trebuie să scoată din buzunar între 15 și 20 lei, în funcție de minionul pe care vor să-l cumpere. ”Din 15.000 de dovleci am ales 2.500 cărora le-am dat forma minionilor. Aceștia urmează să fie scoși la vânzare zilele următoare în orașul Călărași, într-o zonă cu vad. Pentru asta mi-am luat toate autorizațiile necesare, astfel încât să am totul în regulă. În ceea ce privește prețul lor, minionii fără vestă sunt 15 lei, cei cu vestă sunt 20 lei. Nu consider că este un preț prea ridicat pentru bucuria copiilor tăi. Chiar și adulții au avut o reacție pozitivă atunci când au intrat în contact cu figurinele. I-am ales special, să fie fără defecte și toți de aceeași formă”, ne-a spus fermierul.

Rezistă până la doi ani

Ce poți face cu un dovleac-minion? Mai multe lucruri, spune cultivatorul: poți să îl faci cadou, să îl ții de decor sau să îl pregătești în plăcintă! Figurinele sunt făcute să reziste până la doi ani, fără să se altereze!

”Având în vedere că se apropie sărbătoarea americană Halloween, dovelecii noștri pot fi folosite ca figurine. De asemenea, pot fi făcute cadou iubitei sau iubitului, pot fi făcuți plăcintă sau pot fi utilizați ca obiect de decor. În forma pe care o au în acest moment, acești dovleci sunt făcuți să reziste până la doi ani, dacă nu sunt supuși unor variații foarte mari de temperatură. Înainte de a-i aduce pe piață, am testat reacția copiilor și adulților, asta m-a convins că fac ce trebuie”, a declarat pentruAgrointeligența- www.agrointel.ro Gheorghe Neacșu, cultivator de dovleci plăcintari din localitatea Perișoru, județul Călărași.

Pentru cei care nu sunt din Călărași și își doresc o astfel de figurină este suficient să luați legătura cu fermierul Gheorghe Neacșu sau să-i vizitați pagina de facebook ”Dovleci Plăcinatari”, acesta fiind modalitatea prin care vă puteți plasa comanda și să primiți detalii despre livrare.

Text + poze: agrointel.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii