Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tendinţele verii 2012 by Dana Dina

ro

07 Sep, 2012 21:00 10902 Marime text
dana_dina.jpg„Vara aceasta este foarte permisivă din punct de vedere vestimentar, tendinţele fiind generoase. Se permit numeroase combinaţii şi stiluri ce duc la ţinute creative"

Dana Dina, managerul magazinelor Dress Boutique şi Soph Romantic Boutique, ne prezintă tendinţele verii care se pregăteşte să ne „atace". Culori tari sau pastelate şi multă libertate în a ne alege stilul potrivit. Păsări, elemente tribale, completate cu păsările cerului pe hainele doamnelor şi domnişoarelor. Într-un cuvânt: Libertate!

1. Come fly with me

dana_1.jpgO puternică sursă de inspiraţie pentru colecţiile verii 2012 este universul păsărilor. Zboară nestingherite pe rochii lungi, vaporoase, pe pantaloni sau pe bluze, rândunelele, colibri sau plutesc elegantele lebede. Pregătiţi-vă de zbor!

2. I like Baroque

dana_2.jpgO puternică inspiraţie a modei verii 2012 sunt elementele de arhitectură barocă. De fapt, este o revenire în actualitate a trendului care ne-a mai fost aproape în sezoanele trecute. Este un stil potrivit pentru ţinutele de cocktail, care pot deveni chiar strălucitoare cu ajutorul aplicaţiilor metalice, al paietelor sau cristalelor ori, de ce nu, al ornamentelor dantelate.

3. All white sensation

Dana_Dina_photo.jpgAlbul este noul... negru. De fapt, supremaţia albului s-a instaurat chiar de vara trecută şi se menţine şi în acest sezon. 2012 aduce totuşi ţinute mai feminine decât în 2011, când predomina vestimentaţia inspirată din cea masculină.

4. Flower Power Tehno

În această vară înflorim. Regăsim florile atât în vestimentaţie, cât şi în accesorii, în încălţăminte. Flori peste tot. Cămăşi înflorate, rochii înfloritoare, poşete abia îmbobocite, aproape că nu poţi uita mireasma trendului de anul acesta. Trandafiri, lalele, orhidee, buchete revărsate pe cele mai neaşteptate tăieturi şi croiuri. Imprimeurile sunt realizate prin procedee high tech, ce amplifică senzaţia de înflorire.

5. Mic dejun la Tiffany's

Stilul lui Audrey Hepburn este foarte actual. Moda anilor '50 a revenit în trend şi ne face să ne simţim staruri. Vara lui 2012 este un film de succes în care rochiile retro, diafane şi pastelurile delicate joacă rolul principal. Se poartă rochiile, fustele peplum, pălăriile tip pillbox şi ochelarii de soare tip ochi de pisică. Vedetele sezonului sunt ţinutele ultrafeminine cu volane aplicate în zona taliei (peplum)

6. Under the sea

Minunăţiile mărilor şi oceanelor se regăsesc în tendinţele verii 2012. Sirenele nu vor mai sta pe stâncile udate de valuri, ci pe străzi, înveşmântate în creaţii vestimentare înfrumuseţate cu scoici, stele de mare sau chiar solzi (paiete). Marea ne va fi cu atât mai aproape cu cât coralii ne vor înfrumuseţa rochiile sau colierele. Dinţii rechinilor vor deveni pandantive, iar genţile vor avea formă de scoică. Absolut răcoritor!

7. Jungla urbană

În acest sezon împrumutăm elemente tribale ale savanei africane. Costume etnice haitiene, imprimeuri sauvage (în special piton), iar rafia este vedeta acestui trend.

8. Unora le place jazz-ul

Art deco revine în tendinţe. Regăsim multe dintre elementele specifice anilor '20 cum ar fi şiragurile lungi de perle, penele, lameul, franjurile lungi, paietele metalice, rochiile charleston cu talie coborâtă şi decolteul foarte adânc.

9. Fondantele fashion

În acest sezon asistăm la o invazie a pastelurilor delicate, a nuanţelor lemon, vernil, roz diafan, bej, lila sau bleu. Vă amintiţi fondantele copilăriei! Culorile lor le regăsim în tendinţele acestei veri. Materialele sunt la fel de gingaşe, iar predominante sunt broderiile sparte.

10. Nopţi şi zile de satin

De la pantofi la genţi, la rochii sau fuste, satinul revine în centrul atenţiei, însă, de această dată, nu strălucitor, aşa cum ne-am obişnuit, ci mat, în creaţii clasice, dar şi futuriste.

11. Here comes the sun

Galbenul solar este must have-ul verii 2012. În toate nuanţele, galbenul nu trebuie să ne lipsească din garderobă. Străluciţi!

În ceea ce priveşte încălţămintea, vara aceasta se poartă împletiturile pentru sandalele cu platformă, dar şi „nemuritorii" pantofi cu toc stiletto. Nu uitaţi: a trecut vremea saboţilor! În ceea ce priveşte rochiile, purtăm dantela retro, care este foarte chic şi renunţăm la stilul baby girl sau ultra girly.

Accesorii

În ceea ce priveşte accesoriile, nu trebuie să uităm colierele masive, statement, cerceii lungi şi brăţările metalice, genţile medii cu structură robustă, colierele choker, asociate unui lanţ lung, neapărat purtate cu o cămaşă vaporoasă ce dezvăluie decolteul. Vara aceasta este foarte permisivă din punct de vedere vestimentar, tendinţele fiind generoase. Se permit numeroase combinaţii şi stiluri care duc la ţinute creative.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii